Hrvatski rukometaši danas u Poreču igraju reprizu finala Europskog prvenstva

05.01.2021. 16:14:00

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom prva je utakmica u novoj godini. Odabranici izbornika Line Červara u utorak će u Poreču u sklopu EHF EURO Cupa igrati protiv Španjolske, a četiri dana kasnije uzvrat i u Madridu.

Hrvatska će najprije 5. siječnja u 17:15 sati u porečkoj dvorani Žatika ugostiti Španjolsku, a zatim odigrati uzvrat 9. siječnja u 18:00 u Madridu.

Bit će to svojevrsna repriza finala Europskog prvenstva od prije godinu dana iz Stockholma, kad je Španjolska slavila 22:20 i osvojila svoj drugi naslov europskih prvaka.

Za obje reprezentacije to je sjajna prilika da vide u kakvom su stanju i koliko su igrači spremni uoči Svjetskog prvenstva u Egiptu koje počinje 13. siječnja.

Španjolska dolazi u Poreč na dan susreta charter letom, a nakon utakmice leti odmah natrag iz Pule.

Podsjećamo da je Španjolska kao i Hrvatska do sada odigrala jedan susret EHF EURO Cupa. Početkom studenog poražena je od Mađarske u Veszpremu 32-29, dok je Hrvatska u Osijeku pobijedila Mađarsku sa 31:27. Dvostruki hrvatsko - španjolski program bit će susretui 3. i 4. kola. Da nije bilo korone ti bi se susreti igrali u ožujku ove godine. Ali kako su tada planirane olimpijske kvalifikacije, ovaj tjedan ostao je jedni kao moguća opcija.

"Rezultat nije u prvom planu, želim svima pružiti priliku, ali i ne otkriti baš sve kako ćemo mi igrati jer se može i dogoditi da s njima igramo još," najavio je hrvatski izbornik Lino Červar.

Hrvatski izbornik jako cijeni španjolsku vrstu, ali i najavljuje veliku borbu, jer želi uzvratiti Španjolcima za poraz u finalu, odnosno pobjedu kojom bi još više popravio sjajno ozračje koje vlada u Poreču u završnom tjednu priprema za Egipat.

"Znamo se dobro, ali treba paziti da se netko ne ozlijedi, da sve ide svojim tijekom. Mi znamo da su Španjolci jedni od konkurenata za sam vrh, respektabilna reprezentacija. U svakom slučaju, radi se o jednoj reprezentaciji koja je jaka, koja ima mnogo starijih igrača, ima manje tih mlađih, ali kažem opasna je," zaključio je hrvatski strateg.

Marino Marić je dodao kako se stvorila kemija među igrađima, a ove dvije utakmice protiv Španjolske će poslužiti kako bi se još više zbližili.

"Španjolci su ekipa koju krasi tehnika i taktika, ne krase ih dinamičnost, snaga i brzina, ali imaju taktičku disciplinu. Težak su protivnik, protiv kojih moraš znati igrati. Neće biti isti naboj kao u finalu EURA, ali svakako da će biti motivacija i izazov. Iako te prijateljske utakmice ne znače puno, ali dobro će nam doći da se isprobamo i posložimo. Mi igramo svaku utakmicu punom parom, daješ sve od sebe da se što prije složi taj idealan sastav i da se još dobije na timskom duhu. Želimo ostvariti dobar dojam," poručio je Marić.

Izvor: gol.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.