HSP: OSIJEK NEPRIJETELJSKI PREMA BRANITELJIMA

19.10.2019. 16:17:00

U Osijeku se trebala održati trodnevna manifestacija (četvrtak – subota) – “V. Sajam poduzetništva hrvatskih branitelja” koji se već tradicionalno održava na Trgu dr Ante Starčevića.

Naglašavamo TREBALA, jer svjedočimo da je došlo do otkazivanje ove hvale vrijedne manifestacije zbog nerazumijevanja i braniteljima nesklone gradske uprave grada Osijeka.

Umjesto da pomogne i na svaki način podrži realizaciju ovog već tradicionalnog braniteljskog projekta, organizatori su doživjeli opstrukcije gradske uprave i onemogućavanje realizacije manifestacije koja je već zaživjela.

Poduzetništvo hrvatskih branitelja svakako je aktivnost koju bi svaka općina, grad, županija ili centralna država trebali i morali podržati jer od istoga, interesa imaju svi.
Sajmovi su prilika na kojoj različite braniteljske zadruge, udruge i pojedinci mogu prezentirati svoje aktivnosti, a djelomično i prodati svoje proizvode ili sklopiti nove poslove. Sajmovi su prilika da se i javnosti predstavi druga slika branitelja, vrijednih i poduzetnih ljudi koji su korisni, jer proizvode i zapošljavaju, i svoje obitelji i ratne prijatelje.

Zašto u svim gradovima Republike Hrvatske branitelji imaju potporu za svoje aktivnosti, a u Osijeku nemaju? U gradu koji je zbog svog položaja na istoku Hrvatske bio na udaru brutalne srbijanske agresije i u kojem živi brojna braniteljska populacija! Ovakvo ponašanje gradske uprave držimo  nedopustivim i štetnim.

Je li razlog u činjenici da gradom upravlja konglomerat predvođen crveno-narandžastom koalicijom (HNS/SDP) i njihovim čelnim ljudima, kojima su branitelji posljednji na listi prioriteta.

Je li ova odluka gradske uprave nastavak trenda istiskivanja branitelja iz javnog života Grada Osijeka i samo slijedi ranije odluke o ukidanju Odjela za branitelje u sklopu gradske uprave, kada su obećavali unaprjeđenje razine brige za braniteljsko – stradalničku populaciju, a događa se upravo suprotno. Ne trebamo se čuditi što nakon ovakvih postupaka grada i antipoduzetničke klime   ljudi  napuštaju  grad Osijek. Izgleda da je cilj crveno-narančastog konglomerata u Kuhačevoj 9,  da što više  branitelja  i njihovih obitelji napuste  Osijek jer  oni uglavnom i nisu birači ovih političkih partija.

Hrvatska stranka prava
Drago Marković, član predsjedništva T

Izvor: Tjedno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.