I DALJE DOBRE VIJESTI: Samo osam novooboljelih, 66 ozdravilo

28.04.2020. 17:20:00

Prvi se javnosti obratio ministar Vili Beroš. “Imamo 8 novooboljelih, ukupno 2047 slučajeva”, rekao je. Preminulo je četvero, dvoje u Koprivnici i dvoje u Splitu. Ukupno imamo 63 preminule osobe, što daje 15 preminulih na milijun stanovnika. 1232 je oporavljenih, što je za 66 više nego jučer.

Silazna epidemijska krivulja ne smije značiti silaznu krivulju našeg opreza. Uz sve podatke koje smo dnevno ažurirali, od jučer su dostupni i strojno čitljivi podaci. Važno je nastaviti jasnu i transparentnu komunikaciju.

“Znate da smo se pripremali na dolazak virusa u Hrvatsku i pripremili smo se na adekvatan način. Formirali smo sekundarne i tercijarne centre. U sklopu druge faze sektorskih mjera dolazi de reaktivacije zdravstvenog sustava”, rekao je ministar.

Dogovoreno je da se ažuriraju sve liste čekanja za one koji su naručeni na dijagnostičke i terapijske postupke.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.