IVAN SELAK: "Ne zamjeram predsjedniku vlade, zamjeram tebi ministre obrane"!

02.04.2020. 22:11:00

E moj prijatelju, moj generale, ministru obrane, ratniče. Razumijem predsjednika vlade, zaista ga razumijem. Nije on bio pod kišom čelika koji je sravnjivao Vukovar, nije bio kada je otišao Zadro. Nije on bio kad su ginuli Gromovi u užasu Petrinje, kada je otišao Matanović. Nije bio ni na Velebitu na vjetrušini i temperaturi -20, kada je otišao Gavran.Nije on bio ni ispred Mrkonjića kada je gorila zemlja i nebo, kada je otišao Pauk. Nije on bio ni kod Gradiške i gledao eksploziju aviona koji udara u zemlju, kada odlazi naš Rudi, ali ja mu ne zamjeram i nikada nikome neću zamjeriti i nikada nikoga neću nazvati kukavicom zbog ne sudjelovanja u ratu, jer su ljudi i ljudska psiha različiti. Rat me naučio da ni oni koji su školovani za rat pokazuju i svoje ne ratničko lice (jedina dobra strana rata). Nismo svi za rat stvoreni i zato mu ne zamjeram i ne mogu mu zamjeriti jer koliko vidim, a političar nisam, dobro vodi ovu zemlju u trenucima ovih pošasti koje su nas napale-prirodna nepogoda potres i opaka bolest izazvana nevidljivim smradom od virusa.


Zamjeram tebi, jer ti si ministar obrane, ti si general, ti si taj koji planiraš, organiziraš i vodiš OSRH i u ovoj situaciji, u skoro ratnoj situaciji, u situaciji u kojoj se borimo svi sa nevidljivim neprijateljom i vrlo teškom gospodarskom situacijom koja nas očekuje i koju ćemo zasigurno svi osjetiti. Zamjeram ti jer ti trebaš sagledati i prezentirati i predsjedniku vlade i ovom narodu, naročito narodu, kakvo je stvarno stanje u HRZ glede nabave borbenog aviona. Ti si taj koji se trebaš prilagoditi trenutku situacije, trenutku vremena. Ti si taj koji mora sada objasniti silom argumenata da odustajemo od dugoročnog i relativno skupog rješenja nabave borbenog zrakoplova, ali ne odustajemo od puno, puno jeftinijeg načina rješenja tog problema na kraći rok, rok 10-15 godina. Ti si taj koji to mora objasniti i u vladi , a naročito narodu , jer će to narod i platiti. I objasni im onda, objasni im da smo usred onog rata našli rješenje, objasni da i u ovom ratu koji nanosi štetu, ali puno manju nego iz onog rata ,imaš rješenje.Privremeno, relativno kratko, ali ne gasi jedino borbeno sredstvo kojim ćeš kontrolirati koliko toliko svoje nebo iznad zemlje i iznad mora. Objasni ministre da smo u ratu protiv bolesti koja na žalost odnosi živote, koja će odnijeti ne daj Bože 100 ili 500 ili tisuću života,koja uništava gospodarstvo.


Ali objasni generale, ministru obrane, prijatelju, da smo u onoj jebenoj pošasti goroj od korone, da smo u pošasti rata imali 15000 mrtvih i uništenu više od trećine zemlje. Razmišljaj tako, objasni to narodu jer narod nije glup i podržat će vas. Odustani od gluposti zvane black hawk i riješio si stvar, smanjite plaće u vojsci onima koji imaju najveće, smanjite ih sebi u vladi, ukinite jebene službene aute svim gradonačelnicima, načelnicima,gradskim i općinskim čivijama-pa imaju takvu plaću da mogu imati i koristiti svoj auto, ukinite saborskim zastupnicima sve povlastice-ak imaš relativno visoku plaću onda si stan i hranu u zg zasigurno imaš čime platiti. Ne nije ovo demagogija, ovo je surova stvarnost ovog trenutka, ovog vremena...... da idem dalje ili da ti odaberem jeftinu varijantu ,ali varijantu kojom ćeš spasiti ono što ti ratno zrakoplovstvo čini ratnim , a ne vatrogasno helikopterskim. Ako ima volje rješenje ćeš naći. Dragi moj generale i svi dragi moji generali ovo nije vrijeme kad se može sakriti iza Zadre, Babića, Gavrana, Pauka, Rudija i onda na njihovoj pogibiji nažicati čin (čast izuzecima), ovo je vrijeme u kojem moraš pokazati da si ti i Zadro i Babić i Gavran i Pauk i Rudi.


Istupi čovječe, objasni i narod je to shvatio i u gorim trenucima. Objasni i ne odustaj jer iznevjerit ćeš ne mene, tko sam ja ?? Iznevjerit ili izdati ćeš ove ranije nabrojane.


I na kraju moj ministre da te podsjetim na Ivana Mažuranića

"Nije visok, tko na visu stoji,
nit je velik, tko se velik rodi,

već je visok, tko u nizu stoji
i visinom nadmaša visine,

a velik je, tko se malen rodi,
al’ kad pane, golem grob mu treba."

Izvor: Ivan Selak - FB/Foto: Ivan Selak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.