Iz Kine stiglo još 70 tona zaštitne medicinske opreme

19.04.2020. 16:41:00

Iz Kine je u nedjelju u Hrvatsku stiglo još 70 tona zaštitne opreme za hrvatski zdravstveni sustav i sve druge službe koje sudjeluju u borbi protiv epidemije koronavirusa, a specijalnim letom iz Šangaja zrakoplovom je dopremljena veća količina maski, zaštitnih odijela i vizira.

Zrakoplov iz Šangaja u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman sletio je oko 12,30 sati, a iz Vlade najavljuju da će u idućim tjednima takvi zrakoplovi pristizati redovito svakih nekoliko dana.

Uz zaštitnu opremu koju je Hrvatska nabavila od dviju kineskih državnih tvrtki - Meheco i Sinopharm, zrakoplovima iz Kine dopremat će se i donacije. Današnjim letom dopremljene su donacije hrvatskim gradovima i županijama od kineskih gradova, pokrajina i tvrtki, i to: Cangzhoua Opatiji, Chongqinga i Šangaja Zagrebu, Hainana i tvrtke Aouyan Zadru i Zadarskoj županiji, te tvrtke JMP Action Sports Čakovcu i Varaždinu, priopćeno je iz Vlade RH.

Izvor: Hina/Foto:Fah

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.