IZNENAĐENJE NA MAKSIMIRU! Novi kiks Dinama, Istra zaustavila hrvatskog prvaka!

24.10.2021. 17:00:00

Istra je na Maksimiru iznenadila Modre i u 13. kolu HNL-a remizirala 1:1

DINAMO - ISTRA 1961 1:1 (Perić 84' / Drena Beljo 79')

DINAMO: Livaković - Franjić, Perić, Theophile-Catherine, Moharrami - Mišić, Bulat (od 60. Gojak) - Špikić, Baturina (od 60. Ivanušec), Oršić - Andrić

ISTRA 1961: Lučić - Marin, Silva, Galilea, Hujber - Abdallahi, Blagojević (od 85. Serderov), Perera - Mišković, Drena Beljo (od 87. Desio), Lisica

Zagreb - stadion Maksimir. Gledatelja: 1,347. Sudac: Mario Zebec (Cestica kraj Varaždina)

Nastavljaju se Dinamove muke, nisu Modri 'izvukli inat' nakon poraza u Beču i nisu se iskalili na Istri. Očekivalo se da će Puljani platiti 'ceh', da će oni biti lijek za Dinamovu bol.

Međutim, baš naprotiv, u samoj završnici spašavali su se od poraza (1:1). To je sad već ozbiljan niz, tri utakmice bez pobjede, frustracija i nervoza sigurno će se dodatno gomilati pod maksimirskim Jugom. Istra je sasvim zasluženo ulovila remi u Maksimiru, tek treći put je to uspjela, prvi put nakon pet godina.

Nije to u prvih 45 minuta bio neki atomski nogomet, više u nekoj, trećoj, brzini. Od prve minute uloge su bile jasne, Dinamo će napadati, Istra se braniti, pa tko bude spretniji. Činjenica da su Puljani na odmoru imali 0:0 znači da su bolje odrađivali svoj posao, premda, Dinamo je imao svoje šanse.

 

U nekoj drugoj utakmici možda bi ubačaji Moharramija Špikića na glave Oršića Baturine bili dovoljni za sigurno vodstvo Dinama, međutim, to nije bila ta utakmica. Ili, to nije ta razina forme, kako se uzme. Oršić je glavom pucao u Lučića, Baturina je u padu, s nekoliko metara gađao donji kut, promašio je vrata.

Najviše je Dinamo ordinirao po desnoj strani, ubacivali su Moharrami i Špikić, angažiran je pred golom bio Andrić, koji je dosta 'radio', otvarao se, prijetio, jednom i zabio. No, bilo je zaleđe, nije bilo nikakve dvojbe. Jednom je Andrić pucao iz okreta pokraj gola, jednom je pucao snažno, Lučić je obranio. Pokušao je i Oršić s lijeve strane, onako kako on zna, desnom nogom, ali pokraj gola.

Sve u svemu, Dinamo jest bio bolji, bliži pogotku, međutim, nije to bila neka ubojita, veličanstvena predstava. Puljani su rijetko dolazili u poziciju sa uopće zaprijete Livakoviću, najopasnije je bilo kad je nakon centaršuta Lisice skočio visoki Beljo i pucao glavom, ali je skočio i Theophile i blokirao taj udarac.

Nastavak je počeo još jednim Andrićevim udarcem, s 18 metara u Lučića, a bliže je golu bila Istra. Prošao je lukavo po desnoj strani Lisica, ušao u kazneni prostor, namjestio se na lijevu nogu i pucao. Prošlo je dosta od Livakovića.

Nešto kasnije do šesnaesterca je došao i Luka Marin, ali završnica je bila loša, visoko preko gola. Ali, bili su to signali da su Puljani 'živi' i da znaju priprijetiti kad im se ukaže prilika.

 
 

Uzvratio je Franjić, s lijeve strane pokraj gola. Morao je Krznar s klupe uvesti Ivanušeca, a Istra je bila sve opasnija. Prvo je Franjić na 20-ak metara od gola zaustavio prodor AbdallahijaBlagojević je iz slobodnjaka pogodio živi zid, a onda je opet pobjegao Lisica, u zadnji je tren Theophile presjekao dodavanje prema Belji u matnoj poziciji.

Držala je Istra 'nulu', Krznar je slao nove adute s klupe, a Komnen Andrić nije imao svoj dan. Još jedan ubačaj, još jedan udarac glavom. Andrić mogao bolje pucati, ovako je pretvorio u junaka Istrina vratara Lučića koji je i taj udarac ukrotio.

I onda, potpuni šok u Maksimiru, ali, sve je nekako i išlo u tom smjeru. Odlična, filigranska kontra Istre, Beljo je bio sjajni, hladnokrvni egzekutor. Dinamo je bio pred porazom, ipak neočekivano...

No, spasio se u završnici, Ivanušec je ubacio, Perić glavom poentirao i malo se iskupio za neke lošije obrambene reakcije. Bilo je dramatično do kraja, u zadnjoj minuti je Abdallahi dobio loptu i krenuo sam prema golu, Theophile ga je zaustavio. Skočila je pulska klupa, tražila faul, shvatili su Puljani da su mogli uzeti i više od boda...

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Sportske novosti / Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.