Izraelska vojska upozorava stanovnike Bekaa doline na hitnu evakuaciju zbog nadolazećih napada na ciljeve Hezbolaha

17.10.2024. 10:45:00

Izraelska vojska izdala je u četvrtak hitnu naredbu za evakuaciju stanovništva u regiji Bekaa, smještenoj u istočnom Libanonu, upozoravajući na planirane napade na dva specifična područja u "bliskoj budućnosti".

Glasnogovornik izraelske vojske, Avichay Adraee, objavio je "hitno upozorenje" za stanovnike regije Bekaa putem dviju zasebnih poruka, popraćenih fotografijama zračnih snimaka na kojima su zgrade označene crvenom bojom.

Prvo upozorenje odnosi se na stanovnike koji žive u zgradi označenoj na karti u području Temnine, dok je drugo usmjereno na područje Saraain al-Tahta i okolne zgrade.

  • Živite u blizini objekata i interesa koji pripadaju Hezbolahu koji će biti na meti obrambenih snaga u bliskoj budućnosti – izjavio je Adraee, pozivajući stanovnike da se evakuiraju na udaljenost od najmanje 500 metara od tih ciljeva.

Izraelska vojska od početka listopada kontinuirano napada ciljeve proiranske militantne skupine Hezbolah u Libanonu, uključujući stambene zgrade i civilne objekte za koje se sumnja da ih koristi ova organizacija.

Izvor: HRT

Izvor: HRT/Foto:video screenshot

Izvorni autor: PDN/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.