Jandroković "izbacio" Zekanovića sa sjednice sabora zbog kršenja Poslovnika

17.09.2020. 10:47:00

"Imao sam priliku prvi vidjeti da je napravljen zahtjev za skidanjem imuniteta za dvojicu zastupnika, kolegama Vinku Grgiću i  Draženu Barišiću. Smatram da to javnost mora znati. Poslovnik dopušta traženje stanke, a Jandroković je pretpostavio o čemu se radi. Htio bih kazati da je protiv svih odredbi učinio sve da me izbaci kako bi me spriječio da kažem ovu informaciju koja je ključna za hrvatsku javnost", rekao je Zekanović.

Zekanović ističe kako HDZ nakon ovog događaja više nema vladajuću većinu.

"S obzirom na to da se radi o zastupniku vladajuće većine, mislim da je situacija jako gusta. To govori o jako velikoj zabrinutosti...  Rekao bih da od danas HDZ vladajuću većinu nema! Mislim da bi gospodin Barišić mogao, ako je nešto skrivio, završiti gdje mu je mjesto. Ne znam kakva je situacija sa zamjenama, ali gusto je", pojasnio je Zekanović. 

Dodaje kako je simptomatično da je riječ o sprezi HDZ-a i SDP-a.

"Čim bude sjednica, ja ću reći sve informacije koje budem imao. Ipak, simptomatično je da se radi o jednoj sprezi HDZ-a i SDP-a na što sam ja uvijek ukazivao. Druga stvar, Josipa Rimac nije izoliran slučaj i znamo koja je to garnitura. Ne znači da je ovaj slučaj povezan s Rimac, ali to govori o tome kakva je ta garnitura. Znate o kome se radi", zaključio je Zekanović.
 

Izvor: direktno.hr/Foto:Goran Mehkek / CROPIX

Izvorni autor: ib

Autor: