Jandroković: Ništa sa sastanka vrha HDZ-a ne treba brinuti

12.01.2021. 15:14:00

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković otklonio je u utorak medijske interpretacije da se vrh HDZ-a jučer obrušio ne medije i oporbu, te poručio kako ništa s tog sastanka ne treba brinuti i neće ugroziti demokraciju.

"Kad sam vidio što su mediji objavili sa sastanka, postalo mi je jasno da je to plasirao netko od stranačkih kolega, moj prvi zaključak je bio da se radi o nekome tko je jako zlonamjeran ili politički priglup", rekao je Jandroković nakon saborskog Predsjedništva.

Novinari su ga pitali za napise da se vrh HDZ-a obrušio na medije i oporbu, prozivajući ih da su se urotili u tvrdnjama kako je država loše reagirala u kriznoj situaciji nakon razornog potresa.

Teza o uroti izmišljena, zlonamjerna i plasirana iz HDZ-a

"Zaključak da se radi o uroti je besmislen, a teza o uroti je izmišljena, zlonamjerna i plasirana od nekog iz HDZ-a zato što je zlonamjeran ili, ako je tako shvatio, politički priglup", kazao je Jandroković i objasnio da je na HDZ-ovu sastanku video vezom sudjelovalo preko sto ljudi, a rasprava je bila široka i demokratska.

Odbio je komentirati činjenicu da je dio medija objavio citate pojedinih sudionika sastanka i pitanje o njihovoj točnosti.

Naglasio je kako sastanke zatvorenog tipa ne prepričava te novinare pozvao da nazovu one čiji su citati navedeni i pitaju ih što su govorili, napominjući kako je njemu pripisano da je rekao kako će oporba napadati HDZ.

"To je zaista urotnička i neobična teza, pa naravno da će nas napadati", kazao je Jandroković.

"Ništa što se na sastanku događalo ne treba vas brinuti i neće ugroziti demokraciju“, uzvratio je na novinarsko ustrajavanje kako je zabrinjavajuće ako povjerenica za demokraciju EK Dubravka Šuica optužuje medije da pokušavaju rušiti HDZ i po tome što Banovinu nazivaju Banijom.

"Polemika Banovina ili Banija vodi se javno, osobno sam na poziciji da se kaže Banovina, ali ako netko kaže drugačije ne mislim da podriva državu", rekao je predsjednik Sabora.

Dio oporbe želi iskoristiti ovu situaciju da ojača poziciju

Naglasio je i kako je jasno da dio oporbe želi iskoristi sadašnju situaciju da ojača svoju poziciju prije lokalnih izbora, "da udari HDZ i oslabi ga". Vidite da su uzeli za metu župana Žinića, kazao je Jandroković.  

Nema problem s time da se otvori pitanje obnove na potresom pogođenom području, no ističe da prvo treba vidjeti konkretne brojke, koliko je kuća obnovljeno i na koji način, radi li se o malom broju ili velikom broju kuća.

Ako se radi o ovom drugom, onda, kaže, postoji određeni problem koji treba raščistiti. Stavljati to u kontekst politike na način kako radi dio oporbe po meni je politikantstvo koje je lako pročitati, rekao je.

Ulogu medija nakon potresa ne želi generalizirati. Ne mogu generalizirati, jer mediji su različiti, ima onih bliže lijevoj i desnoj opciji, centru, ali da postoji novinari i urednici bliski s određenim političkim opcijama to je je jasno i to je njihovo pravo, ali je i pravo o tome javno govoriti, izjavio je Jandroković.

"Niste ni vi svete krave, kao što nismo ni mi političari", poručio je novinarima.

Izvor: hina/Foto:Fah

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.