Je li moguće: Rusi uništili prvi američki tenk Abrams u borbama oko Avdiivke

26.02.2024. 17:05:00

Tijekom dana objavljene su i snimke Abramsa u plamenu, a nije jasno je li to isti tenk s ranijih snimki

Društvenim mrežama kolaju snimke i fotografije koje navodno prikazuju uništeni američki tenk Abrams u Ukrajini. Snimke uistinu prikazuju Abramsa u plamenu, no ne može se izvesti iz trenutačno objavljenih snimaka je li tenk uništen ili tek oštećen. Prije nekoliko dana objavljene su prve snimke koje prikazuju Abramsa u akciji, na području mjesta Berdiči nedaleko Avdiievke koju su Rusi nedavno osvojili.

Videoisječak unuštenja tenka možete pogledati na linku https://video.vecernji.hr/portal/2024/2/a11608f6.mp4

Tijekom dana objavljene su i snimke Abramsa u plamenu, a nije jasno je li to isti tenk s ranijih snimki. Prema navodima objavljenim na društvenim mrežama, Abramsa su pratili ruski operateri dronova te je uništen bespilotnom letjelicom.

Ukrajini je SAD isporučio 31 Abramsa, no do prošlog tjedna nisu postojale snimke tog tenka u akciji. Inače, do sada je u Ukrajini uništeno ili oštećeno 30-ak Leoparda raznih tipova te jedan britanski  Challenger 2.

Izvor: PDN/Foto:Snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.