JOSIP (15) PRIJE SMRTI NEŠTO PORUČIO ČETNICIMA! Najmlađi bojovnik HVO-a: ‘Nećemo vas ostaviti na miru’

02.03.2023. 11:45:00

DJEČAK NA PRVOJ CRTI

Bespuća interneta nude brojne video zapise potekle iz ratova koji su 90.-tih poharali najprije Hrvatsku, a onda Bosnu i Hercegovinu. Neki od tih ratnih svjedočanstava, iz različitih su razloga vremenom postali vrlo gledani i svima dobro znani, piše Dnevno.hr.

Ipak, nemali broj ratnih videa nikada nije postao dovoljno viralan, niti je otvorio rasprave o događajima i ljudima koji su u njima sudjelovali. Jedan od onih koji zaslužuju doprijeti do hrvatske javnosti jest kratka snimka o najmlađem bojovniku HVO-a, 15,5-godišnjem Josipu Škulju.

Ovaj zbunjeni dječak-ratnik snimljen je u obrani svoga sela koje, kaže, za razliku od svojih vršnjaka koji su otišli na sigurno – nije mogao napustiti. Poginuo je 1993. godine u obrani Travnika (naselje Ciglana), no prije herojske smrti, putem ove snimke nešto je poručio četnicima.

Hrabrost 15-godišnjeg ratnika

“Jučer su nas napali na Galici”, izjavio je mladi heroj i priznao kako se boji tih napada. Ipak, tom je prilikom neprijatelju nešto poručio.

“Nećemo ih ostaviti na miru dok ih god ne potjeramo gdje su i bili. Želim da obranim svoju zemlju”, kazao je mladi pripadnik HVO-a koji, na žalost, nije dočekao slobodu.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:screenshot/youtube

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.