Josip Deur: IMA LI MJESTA ĆIRILICI U VUKOVARU?

14.12.2019. 18:03:00

Molim Vas profesore Vučetiću da mi nakon što pročitate moj tekst odgovorite i ako mislite demantirat, argumentirano demantirate!
Btw javno sučeljavanje sam vam davno ponudio a ponuda vrijedi i danas!

Evo ovako to zvuči kada o domovinsko-obrambenom ratu, domoljublju i Božjim zakonima priča osoba kojoj smeta križ (raspelo) u učionici i tvrdi studentima kojima predaje da mu tu nije mjesto, točnije da raspelu najvećem simbolu kršćanstva nije mjesto u učionici Filozofskog fakulteta u Zadru a profesor je filozofije pazite sad na teološko-kateheskom odjelu!

Kao prvo profesore Vučetiću da bi ste bili relevantan govornik ili izlagatelj prvo biste trebali istažit tko je napisao govor kojeg je pročitao pok. Siniša Glavašević kao i dali je isti taj govor pročitao u eter radija Vukovar DRAGOVOLJNO ili po ZAPOVJEDI?!

Kao drugo profesoru Vučetiću nisam vidio da na obiteljskom stolu Glavaševićevih uz zapaljenu svijeću i sliku njihova pokojnog oca i supruga stoje slike krvnika i ratnih zločinaca koji su odgovorni kako za smrt pok. Siniše Glavaševića tako i mnogih drugih Vukovaraca bez obzira na nacionalnu pripadnost (bili to Srbi, Hrvati, Mađari ili Rusini...) po čijem nalogu je pok. Siniša Glavašević mučki likvidiran (npr. sliku Šljivančanina, Mrkšića, Radića i mnogih drugih krvnika) a likvidiran je samo zato što je govorio Hrvatskim jezikom, pisao latinicom i izgovarao istinu o zvjerstvima koje izvode velikosrbski pobunjenici, četnici, teritorijalni pobunjenici i JNA u radio eter radio Vukovara dižući tim govorima moral izmorenim, prljavim, umornim i izranjavanim braniteljima Vukovara i vapijućim svojim javljanjem Hrvatskoj za pomoć opkoljenom gradu Vukovaru?!

Kao treće profesore Vučetiću, filozofi i filozofija nikada nisu bili dragi našem Učitelju Isusu Kristu, prezreo je farizeje i pismoznance koji su pomoću iste te filozofije tumačili Sveto Pismo kako njima i u kojem trenutku odgovara pa im je rekao sljedeće;

»Jao vama, pismoznanci i farizeji!«
(Lk 11, 39–52)
“Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Zaključavate kraljevstvo nebesko pred ljudima; sami ne ulazite, a ne date ući ni onima koji bi htjeli.
Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Obilazite morem i kopnom da pridobijete jednog sljedbenika. A kad ga pridobijete, promećete ga u sina paklenoga dvaput goreg od sebe.
Jao vama! Slijepe vođe! Govorite: Zakune li se tko Hramom, nije ništa. Ali ako se zakune hramskim zlatom, veže ga zakletva. Budale i slijepci! Ta što je veće: zlato ili Hram što posvećuje zlato?
Nadalje: Zakune li se tko žrtvenikom, nije ništa. Ali ako se zakune darom što je na njemu, veže ga zakletva.
Slijepci! Ta što je veće: dar ili žrtvenik što dar posvećuje? Tko se dakle zakune žrtvenikom, kune se njime i svime što je na njemu. I tko se zakune Hramom, kune se njime i Onim koji u njemu prebiva. I tko se zakune nebom, kune se prijestoljem Božjim i Onim koji na njemu sjedi.
Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Namirujete desetinu od metvice i kopra i kima, a propuštate najvažnije u Zakonu: pravednost, milosrđe, vjernost. Ovo je trebalo činiti, a ono ne propuštati. Slijepe vođe! Cijedite komarca, a gutate devu!«
Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Čistite čašu i zdjelu izvana, a iznutra su pune grabeža i pohlepe. Farizeju slijepi! Očisti najprije nutrinu čaše da joj i vanjština bude čista
Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Nalik ste na obijeljene grobove. Izvana izgledaju lijepi, a iznutra su puni mrtvačkih kostiju i svakojake nečistoće. Tako i vi izvana ljudima izgledate pravedni, a iznutra ste puni licemjerja i bezakonja.
Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Gradite grobnice prorocima i kitite spomenike pravednicima 30te govorite: Da smo mi živjeli u dane otaca svojih, ne bismo bili njihovi sudionici u prolijevanju krvi proročke. Tako sami protiv sebe svjedočite da ste sinovi ubojica proroka. Dopunite samo mjeru otaca svojih!”

Profesore Vučetiću jel još uvjek tvrdite da je ćirilici mjesto u Vukovaru???

Izvorni autor: Josip Deur/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.