Josip Stanišić je heroj Münchena! Njemački mediji sipaju hvalospjeve nakon sjajne partije Vatrenog

09.03.2023. 08:30:00

Još je jednom pokazao kako se zaustavlja Kylian Mbappe, jedan od najboljih nogometaša svijeta
  

Znalo se što će napraviti trener minhenskog Bayerna, Julian Nagelsmann za uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Paris SG-a. Pošto zbog suspenzije nije mogao računati na Benjamina Pavarda, mladi trener bavarskog diva je u utakmici sezone za njegov klub na poziciju desnog braniča instalirao Josipa Stanišića. I pogodio je, pogodio u sridu...

Hrvatski je 22-godišnjak bio zadužen za Kyliana Mbappea, a možda i najveća zvijezda pariškog sastava pored njega se na terenu nije niti vidjela. Joao Cancelo, zvijezda Manchester Cityja koja je ove zime stigla u Bayern na posudbu do kraja sezone grijala je klupu, a Stanišić je pokazao, još jednom, kako se zaustavlja Kylian Mbappe. Jednom je to već prezentirao, i to u Parizu, kada je Hrvatska u Ligi nacija svladala Francusku.

- Odigrao je nevjerojatno dobru utakmicu i dobio gotovo svaki duel. Siguran sam da nisu svi vjerovali da je sposoban odigrati na ovoj razini, ali napravio je baš to - rekao je trener Bayerna nakon utakmice.

Pohvale sipaju i njemački mediji, pa Kicker tako piše:

- Trener Nagelsmann postavio je fantastičan plan igre. Odluka da u početni sastav uvrsti Stanišića na mjesto suspendiranog Pavarda se isplatila. Stanišić je stoga svom treneru pomogao da učvrsti svoju poziciju i da skupi argumente s kojima bi se mogao suprotstaviti kritičarima. Na koncu, pobjede i uspjeh u Ligi prvaka jedino su što se broji u Bayernu - naveli su njemački mediji.

Stanišićevoj partiji dive se i navijači na društvenim mrežama, a neki od njih nazivaju ga i tihim herojem.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Sportske novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.