Karlovac: Vodostaji Korane i Kupe i dalje rastu, kiša je stala

17.05.2023. 14:30:00

NA SNAZI I DALJE MJERE

Županija navodi da je u Karlovac dostavljeno 30.000 vreća s pijeskom kao i da će ih stići još 60.000, a da će se dostaviti i dodatne pumpe te oprema za sanaciju nakon poplava, po potrebi

U Karlovcu je u srijedu oko 13 sati prestala padati kiša, no vodostaji Kupe i Korane su i dalje u blagom porastu i iznose 838 centimetara, a na snazi su izvanredne mjere obrane od poplava, piše 24sata.

Na sjednici Stožera civilne zaštite Karlovačke županije zaključeno je da se reagiralo brzo, koordiniraju se aktivnosti u svim mjesnim odborima, općinama i gradovima, grade se nasipi, pune vreće s pijeskom i dijele u ugroženim dijelovima.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković poručio je kako se situacija prati iz sata u sat jer su se aktivirale sve četiri rijeke.

Kako navodi Županija, Đuroković je rekao kako se očekuje još kiše, moguće da će pasti 20 do 50 centimetara novih oborina te da je moguć drugi val. Također, ujedno će se posebno pratiti ogulinsko područje iako je situacija sada tamo dobra s obzirom da je očišćen ranije Đulin ponor.

'Stožer radi dobar posao'

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Damir Trut ocijenio je da županijski stožer radi vrlo dobro te da se 'prebacuju' pumpe iz robnih zaliha i angažiraju dodatni vatrogasci.

Županija navodi da je u Karlovac dostavljeno 30.000 vreća s pijeskom kao i da će ih stići još 60.000, a da će se dostaviti i dodatne pumpe te oprema za sanaciju nakon poplava, po potrebi.

Podsjećaju da je angažirano 150 pripadnika Hrvatske vojske i da su u pomoć pristigli pripadnici Državne interventne postrojbe iz Rijeke s deset pumpi.

Ministar obrane Mario Banožić obilazi grad, a najavljen je i odlazak županice Martine Furdek-Hajdin u karlovačku tvornicu "Lola Ribar" te Ogulin radi upoznavanja sa stanjem obrane od poplava.

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/vodostaj

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.