Kišovit vikend, u gorju i snijeg

10.03.2021. 10:04:00

Vjetar na kopnu slab, no u gorju, a poslijepodne kratkotrajno i u nizinama, umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim udarima, a na sjevernom dijelu će postupno slabjeti

U unutrašnjosti djelomice sunčano, prolazno i uz povećanu naoblaku, a na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U Dalmaciji postupno razvedravanje, no još će na jugu mjestimice biti kiše do sredine dana, prognozira za srijedu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar na kopnu slab, no u gorju, a poslijepodne kratkotrajno i u nizinama, umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim udarima, a na sjevernom dijelu će postupno slabjeti.

Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 11 u unutrašnjosti i od 12 do 15 stupnjeva Celzijevih duž obale i na otocima.

U petak stiže hladna fronta

Sutra će biti većinom suho, no u petak će nam se sa sjeverozapada Europe približiti hladna fronta. Već od jutra očekujemo kišu na sjevernom Jadranu i zapadu unutrašnjosti, u nastavku dana i tijekom noći na subotu, diljem zemlje, piše N1.

Oborina će biti lokalno obilnija, osobito na sjevernom Jadranu. Kišne kapi bi mogle prijeći u snijeg, u najvišim predjelima Gorskog kotara, tijekom noći na subotu, kad dovoljno zahladi. Snijega bi tijekom nedjelje moglo biti i u nižim predjelima unutrašnjosti.

HAK: Vjetar otežava promet

Zbog vjetra su samo za osobna vozila otvorene dionice na A1 Sv. Rok - Posedarje i na A6 Kikovica-Delnice te Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most. 

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Sv. Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, javlja HAK.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Dalmaciji. Mogući su odroni, poledica u unutrašnjosti.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Izvor: 24sata/ Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Izvorni autor: HINA/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.