Kod Makarske preminula strana državljanka

30.07.2021. 08:58:00

Strana državljanka preminula je kod Makarske, objavio je sinoć lokalni HGSS.

HGSS-ova Stanica Makarska preko Centra 112 primila je obavijest o nestaloj stranoj državljanki koja je planinarila sa kćerkom i njenim prijateljem iz zaseoka Vitlići prema Skywalku na Biokovu. 

- Po povratku u zaselak odlučila je sjesti i odmoriti se dok kći i prijatelj odu po auto i dođu po nju. Kad su došli, nju nisu zatekli na dogovorenom mjestu. Odmah po dojavi na teren izlazi 19 spasilaca HGSS-ove Stanice Makarska koji pretražuju teren prema pravilima brze pretrage. Unesrećena je nađena bez svijesti te joj je pružena prva pomoć oživljavanja, nažalost, bez uspjeha, objavili su iz HGSS-a.

Iz HGSS-a planinarima poručuju kako nijedan cilj ili vrh nije vrijedan rizika koji nose visoke temperature i teška dehidracija. 

- Nažalost, još jedan život je nepovratno izgubljen zbog previda na koje HGSS neprestano upozorava. Nadamo se da je ovo zadnje upozorenje svima koji pod svaku cijenu pokušavaju u najtežim uvjetima "osvajati" Biokovo, zaključuju iz HGSS-a.

Izvor: HRT

Izvorni autor: HRT/Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.