Kreće suđenje petorici navijača

24.10.2023. 12:58:00

Uhićeno je pet osoba za koje se sumnja da su pjevali ustaške pjesme tijekom subotnje utakmice između Gorice i Dinama. Uhićeni muškarci u starosti od 18 do 44 godine u utorak će biti dovedene na Općinski sud u Velikoj Gorici uz optužni prijedlog, piše 7dnevno.

Policija javlja kako je na području Policijske uprave zagrebačke i na području Policijske uprave krapinsko-zagorske obavljeno više pretraga stanova i drugih prostora koje koriste osumnjičene osobe.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provode kriminalističko istraživanje povodom protupravnog ponašanja dijela navijača na nogometnoj utakmici SuperSport HNL-a između HNK „Gorica“ i GNK „Dinamo“, odigranoj u subotu, 21. listopada 2023. na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici”, kažu iz policije.

U policijskom izvješću stoji kako je su u dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja utvrđene osnove sumnje za osam osoba da su počinile prekršaj iz članka 4. stavak 1. podstavak 7. kažnjivo po članku 39.a stavka 1. točke 2. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima na način da su tijekom odigravanja navedene nogometne utakmice, pjevali pjesme čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:uhićeni navijači/RTL

Izvorni autor: PDN/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.