Krstičević i Plenković stigli u Banske dvore, kakva će biti konačna odluka?

08.05.2020. 10:40:00

Nešto prije 9 sati u petak je u Banske dvore došao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, a koju minutu kasnije i premijer Andrej Plenković koji bi s njim trebao razgovarati o ostavci koju je podnio nakon što su jučer u zrakoplovnoj nesreći poginula dva pilota HRZ-a.

U tragičnoj nesreći pada školskog aviona ZLIN jučer su poslijepodne kod Biljana Donjih kod Zadra poginuli pripadnici Hrvatske vojske, natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić, polaznik letačke selekcijske obuke.

Ministar Krstičević je u svom obraćanju u zrakoplovnoj bazi Zemunik u četvrtak navečer podnio ostavku nakon ove tragedije. 

"Naša zadaća je da budemo s obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve ono što znamo i možemo. Želim kako ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i HV-a. Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku. S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane", rekao je Krstičević. 

Novinarima je kazao da o ostavci nije obavijestio premijera Andreja Plenkovića, no njih dvojica sinoć su razgovarali telefonski.

Iz Vlade su izrazili najdublju sućut obiteljima dvojice pripadnika HRZ-a koji su izgubili živote nakon pada zrakoplova.

Iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića nisu htjeli komentirati ostavku ministra Krstičevića, ali se očekuje da se će predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga o tome očitovati danas.

Izvor: js/h/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.