KUTAK ZA ČITATELJE Ljuba Jozić: Jel te danas imalo sramota?

04.10.2022. 18:06:00

Nakon nedjeljnih izbora u susjednoj Bosni i Hercegovini,   ponovnog preglasavanja hrvatskog kandidata, u ovom slučaju kandidatkinje,  od strane bošnjaka, te  javnih istupa hrvatskih političara na navedenu temu, zaprimili smo veliki broj reakcija i negodovanja hrvata iz BIH, među kojima smo odabrali komentar Ljube Jozić koji ćemo podijeliti sa vama.

Komentar Ljube Jozić, hrvatice iz BiH,  prenosimo vam u cijelosti: 

Iskreno i bez sustezanja pitam vas sve skupa "nije li vas sramota"? Nema u meni ni trinka ljutnje, jala, mržnje, osjećam tek blagu tugu i razočarenje. Ma,  nebi ja vama riječ rekla samo da ste blago podigli ton ili samo rekli da smo vaši, vaši sinovi koji su nesebično krv svoju kroz stoljeća za svaki kamenčić naše Hrvatske prolivali.

Ma znala sam ja da "Hrvatska" duboki grob iskapa mojim živim Hrvatima iz BiH, znala još onda kada su se nakon oslobođenja i na tisuće naših pokopanih sinova obrušila kao strvinar na Bosansko-Hercegovačke Hrvate sa krivokletničkim optužbama kako razaraju i uništavaju, rasprodaju Lijepu našu.

Danas vas pitam moji Sokolovi nakon detaljno provedene "detudmanizacije" ko vas rastoči, rasproda, popljačka, raseli i porobi?

Razmišljate li bar ponekada o imenima prezimenima i porijeklu vaših pljačkaša, onih osudenih i ne osudenih?

Koliko je njih iz kamenjara ili brdovite BiH?

Dajte imena naših sinova što prste svoje pružiše za pljačkom Lijepe naše?

A sada prijatelji moji dajte časna imena pokopanih za ovu Hrvatsku od Zadri, Šoljića, Babića, Kožulovića, Jozića i redom tako, pa mi recite čiji to biješe sinovi?

Bez sustezanja ja vam danas mogu reći to su bili naši sinovi, sinovi Bosansko-Hercegovačkih Hrvata. Da to su rađale majke BiH.

Ma nije li vas sram?

Nije li vas prokletstva strah?

Tisućljetni prokletstvo kralja Zvonimira se podgrijava i samo nastavlja, "Da bi veće Hrvati nigdar ne imali gospodina od svoga jazika, nego vazda tuđu jeziku podložni bili".

Mislite li sada kada u uzništvo izručujete Zvonimirov narod da je Tisuću leta prošlo?

Naš Premijer i ministar kite se lažnim perjem "svojom diplomacijom" misleći da mogu prodati nama muda pod bubrege?

Ne gospodo Hrvati mi znamo razlikovati muda od bubrega, mi znamo pa ćemo svoje bubrege u svijet odnijet,  a vi, vi i vaši sinovi, unuci ćete na granici koju vam mi do sada čuvasmo vaša muda ostaviti.

Pa hvala vam svima na nesebičnu trudu prebrajanju krvnih zrnaca, bacanju mrvica, mi ćemo odletjeti kao ptice nebeske a vi se sa svojim strahovima, izdajama, podmetanjima jebite.

Znate kod nas Hrvata iz BiH ima jedna izreka,  o njoj dobro razmislite, a glasi ovako; "Pošto bi se poturčio kume? Za pare nikada u inat za džaba".   

Naravno hvala i našoj silnoj Dijaspori koja je sa svojim neznanjem i svojom uskogrudnošću uveliko ovoj izdaji doprinijela. Haram vam bilo.

P.S. Na kraju da ne zaboravim izdvojiti jedinoga sina iz redova Hrvata, Zorana Milanovića i zahvaliti za trud i ljubav koju je pokazao za Hrvate BiH." napisala je Ljuba Jozić. 

Izvor: PDN/Foto: Ilustracija

Izvorni autor: Ljuba Jozić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.