MAJKA OVISNICA je zlostavljala Filipa Zavadlava, tražio je spas u policiji a socijalne službe nisu poduzele ništa!

14.01.2020. 19:13:00

Majka Filipa Zavadlava, osumnjičenog za nedavno trostruko ubojstvo u Splitu, prijavljena je 2008. godine zbog fizičkog zlostavljanja dvojice sinova zbog čega je odležala 40 dana u zatvoru na splitskim Bilicama.

Prije dvanaest godina Filip Zavadlav, tada 13-godišnjak je u prostorije splitske policije ušao zajedno s tri godine mlađim bratom koji je danas na odvikavanju od ovisnosti u komuni u Crnoj Gori, piše Slobodna Dalmacija.

– Filip je tada mao trinaest, a brat mu deset godina i nije ušao nego je doslovce s bratom utrčao u prostorije tražeći među policajcima spas. Došli su uplakani i policajcima rekli da ih je mater isprebijala. Braća su bila u strahu i ne možete pojmiti koliko nam ih je bilo žao – govorili su svjedoci tog događaja.

Izvor je za Slobodnu izjavio da je u obitelji evidentirano preko deset zlostavljanja na štetu djece i pravo je čudo da sve ovo vrijeme splitski Centar za socijalnu skrb nije tu djecu izuzeo iz njihove primarne obitelji, dao ih u dom ili na posvojenje nego ih je uvijek ostavljao s onima koji su ih zlostavljali.

Epilog je poznat, dva brata su postali ovisnici a treći u zatvoru čeka suđenje za trosturko ubojstvo. Nakon ubojstva pisalo se da je “homofob” i da je napadao po Splitu homoseksualce, što je kasnije opovrgnuto, i da je kriminalac s debelim dosjeom, što je manipulacija: On se jest sukobio s bratom koji je u kuću doveo dilere i kamatare, i istina je da je “krao iz crkve dok je majka čuvala stražu” kao 18-godišnjak, no očito je to bilo povezano s majčinom ovisnošću o heroinu, a ne s njim.

S majkom je polovicom ožujka 2014. godine u noćnim satima provalio u Kršćansku proročansku crkvu “Maranatha” u Paraćevoj ulici. Nakon što je metalnom polugom razbio staklo, ušli su unutra i uzeli 1.100 kuna, dvije digitalne kamere i diktafon. Par dana kasnije su preko noći došli do Evanđeoske Pentekostne crkve “Radosna vijest” u Ulici kneza Mislava. Dok je majka čuvala stražu, Filip je bušilicom pokušao otvoriti vrata crkve, ali ih je čula domarka crkve te su pobjegli i ništa nisu odnijeli. U svojim obranama tijekom suđenja i majka i sin su sve priznali.

– Ovisnica sam o drogi od 1983. godine, ali sam prvo uzimala marihuanu te tek zadnje tri godine heroin – izjavila je njegova majka na suđenju.

Filip je tada na sudu opisao svoju obiteljsku situaciju.

– Tada sam još bio učenik i to vrlo dobar. Majka mi je takva, kakva je, otac nezaposlen, oba brata su mi bila učenici. Jedan je živio s nama, a drugi u domu. Situacija nam je bila teška i bilo je troškova koje sam morao podmiriti. Nikada nisam uzimao opijate – izjavio je.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Izvorni autor: Slobodna Dalmacija

Autor: