Manjinci odlučili: Podržat će HDZ

26.04.2024. 09:06:00

KLUB zastupnika nacionalnih manjina odlučio je da će prilikom konstituiranja Hrvatskog sabora svoju potporu dati kandidatu HDZ-a gospodinu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora”, izjavio je Bilek za RTL nakon dvosatnog sastanka manjinaca, čime je otpala mogućnost da podrže SDP-ovu koaliciju.

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam manjinaca te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom, koji ima 13 mandata, imali 82 ruke, prenosi Priznajem.hr.

“Manjine su uvijek na mojoj strani, a ja na njihovoj”

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ranije danas je poručio: “Manjine su uvijek na mojoj strani, a ja na njihovoj.”

Domovinski pokret oštro se protivio mogućnosti da SDSS sudjeluje u vlasti, a Bilek je, upitan o tome uzvratio: “Sve daljnje korake ćemo, vjerujem, riješiti u razgovorima idućih dana, u pregovorima s potencijalnim mandatarom i koalicijskim partnerima.”

Prema Ustavu, prvo zasjedanje sabora održava se najkasnije 20 dana nakon provedenih izbora, odnosno nakon objave službenih rezultata, a predsjednik Republike poziva sabor na prvo zasjedanje. Sabor se konstituira izborom predsjednika ako je prisutna većina zastupnika.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:vlada.gov.hr

Izvorni autor: PDN/Priznajem.hr/Hina/Index

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.