Masovni zračni napadi na Ukrajinu: Uništeni dronovi, požar u Ternopilu ugašen

16.10.2024. 09:51:00

U srijedu ujutro veći dio Ukrajine bio je pod uzbunom zbog zračnih napada, dok su ruske snage izvele seriju napada bespilotnim letjelicama i projektilima. Ukrajinske zračne snage izvijestile su da su dronovi lansirani u nekoliko valova i u različitim smjerovima, ciljajući Kijev i druge ukrajinske gradove. U napadima je izbio požar u industrijskom postrojenju u zapadnoj ukrajinskoj regiji Ternopil, no lokalne vlasti su potvrdile da je vatra uspješno ugašena te da nema ozlijeđenih.

Tijekom noći, Rusija je lansirala 136 bespilotnih letjelica i tri rakete na ukrajinske ciljeve. Ukrajinska protuzračna obrana uništila je velik broj napadačkih dronova, objavile su ukrajinske zračne snage putem Telegrama. U Kijevu su sve bespilotne letjelice uništene, bez prijavljenih šteta ili ozlijeđenih, no vlasti upozoravaju na mogući novi val napada. Serhij Popko, čelnik kijevske vojne uprave, istaknuo je da i dalje postoji ozbiljan rizik od novih napada.

Izvor: 24sata

Izvor: 24sata/Foto: State Emergency Service of Ukrai

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.