MATEJEVA MAJKA IMA SVOJ NAČIN BORBE! Pati ona, ali pati i rodni grad: ‘I dalje gaji nadu da će se on pojaviti živ’

07.01.2022. 21:31:00

SVI GA ČEKAJU

Neumorna potraga za nestalim Matejem Perišem iz Splita i dalje traje. Pripadnici riječne policije intenzivno pretražuju Savu i Dunav, a istražitelji rade na razrađivanju dokaza koji su cijeli ovaj slučaj pretvorili u veliku misteriju.

U međuvremenu, rodbina i prijatelji u Splitu tuguju, a cijela regija suosjeća. Atmosfera u njegovom rodnom gradu je komorna. Svi su pogođeni nestankom 27-godišnjeg momka koji se s prijateljima htio zabaviti za Novu godinu u Beogradu.

Nažalost, sve je krenulo naopako. Mateja i dalje nema, a otac, iako se nada da će se Matej pojaviti, razumije da su šanse da je živ male. Novinari Kurira posjetili su Split, a tamo su pokucali i na vrata stana u kojem je Matej živio s bakom, djedom i majkom.

Baka i djed u suzama

Oni su jučer kazali kako je Matej bio drag i odgojen momak. Njegovi roditelji rastali su se kada je imao četiri godine, a nedavno je svjedočio pogibiji svog prijatelja na motoru.

Djed i baka su potreseni te su kroz suze rekli kako se Matej sigurno nije drogirao te da se boje da mu je netko nešto podmetnuo u piće. Mateja su hvalili i profesori iz škole.

“Molitva je pojačana”

“Njegova majka se najbolje drži. Odlazi na mise i molitve. Obilazi splitske crkve i vjeruje da će Mateja pronaći živog. Mnogo ljudi se okuplja u splitskim crkvama, molitva je pojačana, zvone zvona na svakih sat vremena. Situacija u Splitu je dramatična. Svi očekuju nove vijesti iz Beograda. Majka i dalje gaji nadu da će joj pronaći sina i da će se on pojaviti živ”, rekao je novinar iz Beograda koji boravi u Splitu.

“On je njoj sve na svijetu, njoj je možda i najteže, a nekako se najbolje drži. Oni su živjeli sami od njegove šeste godine”, kazala je za Kurir Sanja, Matejeva djevojka.

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. prosinca nakon izlaska iz beogradskog kluba “Gotik” kad mu se izgubio svaki trag. Savu i Dunav pretraživali su i ronioci, ali od toga se odustalo jer rijeka izrazito mutna i golema. Postoje indicije da je Matej završio u vodi, ali to još nije službeno potvrđeno.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Pixabay, Screenshot

Izvorni autor: N.K./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.