Matejevi prijatelji na ispitivanju u Splitu; policija pokušava rasvijetliti stvarni razlog nestanka

14.01.2022. 18:34:00

IMAJU DVIJE VERZIJE

Specijalni tim iz Ravnateljstva policije u suradnji s kolegama iz PU splitsko-dalmatinske počeo je u petak ujutro u prostorijama PU splitsko-dalmatinske ispitivanje prijatelja nestalog Mateja Periša (27) za kojim se traga već 15. dan bez rezultata.

Nakon što se izaslanstvo hrvatske policije u utorak navečer vratilo iz Beograda i obavilo operativne razgovore s kolegama iz policije u Srbiji, dogovoreno je da će obaviti razgovori s Matejevim prijateljima.

"Ako bude potrebno, jedan, dva, sedam razgovora obavit ćemo s prijateljima Mateja Periša", rekao je pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, dodavši kako policija provodi još neke radnje vezano uz mobitel.

Gerovac naravno nije otkrio sve što će policija poduzimati, ali sasvim sigurno će ponovo pročešljati sve, od njihova odlaska u Beograd, boravka u Beogradu, odlaska Mateja iz noćnog kluba Gotik do prijave nestanka policiji. Šestorica Matejevih prijatelja ispitana su 3. siječnja nakon čega su se vratili u Split i odbijali bilo kakve izjave za medije.

Po povratku su bili pozitivni na korona virus i sada su, nakon prestanka samoizolacije, pozvani na ispitivanje u Split. Njih se ispituje u svojstvu građana radi davanja obavijesti, a kako je već prije rečeno, ni na koji način se ne dovode u vezu s Matejevim nestankom. Svi su oni i poligrafski testirani i prošli su "detektor laži", ali sasvim je moguće da i nakon ispitivanja u Splitu budu podvrgnuti istom testu.

Oni na njega ne moraju pristati, niti se rezultat tog testa može koristiti kao bilo kakav dokaz, ali može biti indicija, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, dvije su verzije onoga što su oni rekli o razlogu Matejeva odlaska iz kluba. Prema jednoj to je bio odlazak na toalet, ali oni fizički nisu vidjeli kada je napustio klub, do toga da ne znaju razlog njegova odlaska.

Izvor: Direktno.hr/Foto:screenshot

Izvorni autor: vm/jl/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.