MEDVED VODI NOVI STOŽER: Najavio maksimalan angažman u sanaciji štete; istaknuo doprinos branitelja

04.01.2021. 15:22:00

U ponedjeljak 4. prosinca, održana je sjednica Vlade na kojoj je premijer Andrej Plenković proglasio katastrofu na području Sisačko-moslavačke županije te dijelovima Zagrebačke i Karlovačke županije te obavijestio javnost o oformljavanju novog stožera na čelu s potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom, uz postojeći Stožer civilne zaštite. 

Kao što je u nedjelju 3. prosinca bilo najavljeno, Vlada je osnovala Stožer za koordinaciju sanacije posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji te dijelovima Zagrebačke i Karlovačke županije, čiji će upravitelj biti potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

“Odlučili smo danas ne samo proglasiti katastrofu na područjima Sisačko-moslavačke županije, dijelovima Zagrebačke i Karlovačke županije i već uz postojeći stožer civilne zaštite oformiti i poseban stožer na čelu s potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom”, kazao je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade.

Katastrofa je proglašena na temelju prikupljenih informacija s terena u proteklih nekoliko dana od ministra unutarnjih poslova, kroz sustav civilne zaštite o razmjerima šteta i posljedicama na funkcioniranje života.

Nakon preuzimanja nove dužnosti, ministar Medved je najavio maksimalan angažman svih koji pomažu u sanaciji katastrofalnog potres te poručio da će se najprije žurno zbrinjavati ljude, a zatim pristupiti normalizaciji života i gospodarstva.

“Kao potpredsjednik Vlade želim poručiti narodu da ćemo se maksimalno angažirati bi se zbrinuli ljudi koji nemaju krov nad glavom i što prije ublažile posljedice katastrofalnog potresa. Sve aktivnosti će se prvo usmjeravati kroz interventne mjere i žuran pristup za spašavanje zdravlja i života, a potom će se pristupiti sustavnom dijelu koji se tiče normaliziranja života na potresom pogođenom području”, poručio je Medved.

Istaknuo je organiziran pristup u snimanju stanja, a potom u izgradnji s ciljem da se život što prije normalizira.

“Nećemo zanemariti niti gospodarske subjekte koji su oštećeni ili uništeni u potresu, pomoći ćemo i njima”, dodao je Medved.

Podnoseći izvješće o dosad učinjenom, zahvalio je svim sastavnicama u sustavu Civilne zaštite i domovinske sigurnosti na provedenim aktivnostima nakon katastrofalnog potresa.

Medved je posebno istaknuo doprinos hrvatskih branitelja koji su se u iznimno velikom broju organizirali i dali velik doprinos u sanaciji posljedica potresa.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.