Milanović se nije ‘opredjeljivao’ ni 1991.

23.05.2020. 15:29:00

Predsjednik RH Zoran Milanović mnoge je iznenadio kad je izjavio da možda i ne će glasovati na parlamentarnim izborima, jer se ne želi dovesti u situaciju da mora objašnjavati koga je zaokružio.

Na taj način poslao je lošu poruku.

Međutim, tako se on izjašnjavao i 1991. Nije želio, iako je morao, braniti Republiku Hrvatsku od srpskog i inog agresora, odnosno to tadašnje njegovo odbijanje može se shvatiti i na način da se nije želio zamjeriti „ni Tuđmanu ni Miloševiću“, a poglavito Srbima.

Ta „formula“ je većini dosadašnjih predsjednika (države i Vlade, pa i gradonačelnicima ili županima!) donijela dobitnu kombinaciju ili bolje rečeno – „bingo“, jer njihova „neutralnost“ u vrijeme kad su mnogi ginuli kasnije im je, kao Milanoviću, donijela izvanredne političke i ine pogodnosti.

Milanović je unatoč toga što je odbio hrvatsku odoru dogurao i do Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH!

„Gade“ mu se čak i oni koji su s oznakama HOS-a stradali u borbi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, jer se “nisu“ borili za Hrvatsku već za NDH i Antu Pavelića!“

Sva je sreća da 1991. nije bio na vlasti, jer bi možebitno i tada poslao poruku da se ne želi „opredjeljivati“, a to bi značilo da se bez borbe prepusti Hrvatska srpskim i inim agresorima, pa bi danas (da se malo našalimo) ON umjesto zapovjednik hrvatskih oružanih snaga bio zapovjednik – četnika!

Mladen Pavković

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:Ured PRH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.