Milanović vatrogascima: “Tog trena mi ćemo postati stvarno jaka država”

02.05.2023. 15:33:00

Predsjednik Republike Zoran Milanović ocijenio je u utorak, povodom obilježavanja Dana vatrogasaca i Blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, da Hrvatska imam mrežu vatrogasnih profesionalaca i dobrovoljaca koja je prisutna u cijeloj zemlji i koja je svugdje jednako kvalitetna.

“Mi ćemo postati stvarno jaka država onog trena kada u svim poslovima koje radimo budemo jednaki. Taj trenutak u Hrvatskoj još nije došao jer imamo amplitude. Neke profesije i službe funkcioniraju bolje i profesionalnije, a neke iz nisu razloga to nisu. Jednu od tih amplituda i uspona predstavlja vatrogasna služba”, poručio je Milanović koji je zaslužnim vatrogascima uručio odlikovanja.

Dodao je da kada bi sve u Hrvatskoj funkcioniralo poput vatrogasne službe, bio bi nam bliže trenutak Hrvatske kao jake i uređene države kako želimo.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, koji je u utorak odlikovan Redom bana Jelačića za iznimno uspješno zapovijedanje vatrogasnim postrojbama RH te za osobite zasluge u njihovom ustroju, zahvalio je Predsjedniku u ime odlikovanih.

“Prepoznali ste da je i hrvatsko vatrogastvo jedan od stupova domovinske sigurnosti, uz hrvatsku vojsku i hrvatsku policiju. Vatrogastvo će uvijek biti tamo gdje je potrebno”, poručio je Tucaković.

Izvor: n1/ Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.