Ministar Marić: Manje ministarstva, manje troška, a bolje funkcioniranje

10.07.2020. 14:41:00

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u petak kako racionalizacija broja ministarstava donosi i racionalizaciju troškova, ali ne toliko važnu koliko će pospješiti funkcioniranje vlade.

„Racionalizacija broja ministarstava donosi sa sobom i nekakvu racionalizaciju troškova, ali ne toliko važnu koliko može pospješiti način i rad i funkcioniranje same vlade”, kazao je Marić ispred Banskih dvora.

Kada je riječ o proračunu, Marić je rekao kako žele da se što prije ponovno vrate balansirane javne financije.

“S jedne strane, kontrola i odgovorno ponašanje prema rashodovnoj strani državnog proračuna, a što se tiče prihodovne strane, sav prostor koji nađemo i stvorimo pretvoriti kako u porezno rasterećenje, tako u smanjenje javnog duga”, rekao je Marić.

Marić nije izravno potvrdio hoće li ostati ministar financija već samo kazao da će o organizaciji vlade i funkcioniranju ministarstva odluku donijeti predsjednik Vlade. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.