MINISTAR OBRAZOVANJA POTVRDIO: Odgađa se nastava na dva tjedna u osam škola u Sisačko-moslavačkoj županiji

14.01.2021. 13:08:00

Ministar obrazovanja i znanosti Radovan Fuchs otkrio je kako će izgledati početak drugog polugodišta u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Rekao je da, s obzirom na katastrofu koja je zadesila dijelove te županije tamo imamo specifičnu situaciju poput škola koje su potpuno oštećene do razine da ih se neće moći obnoviti.

“Početak drugog polugodišta neće početi ni online, nismo se još dogovorili koliko dugo. Županija će dostaviti, no osam škola će sigurno zatražiti odgodu. Ostali bi trebali krenuti kako smo i razgovarali i kako su se dogovorile i sve ostale županije”, rekao je Fuchs u razgovoru za Večernji list. 

Dodao je da će se to morati nadoknaditi, a trajat će sigurno 14 dana.

“Postoji nekoliko varijanti na koji način se to može rješavati, moguća je nadoknada subotom ali i produžetak školske godine”, rekao je Fuchs i dodao o kojih je osam škola riječ.

“To su škole iz Petrinje, Gline… Te škole imaju i svoje područne škole izvan samog centra. To su Osnovna škola Petrinja, Osnovna škola Mate Lovrak, Petrinja, Osnovna škola Dragutin Tadijanović, Petrinja, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Gora, Osnovna škola Jabukovac, Osnovna škola Glina, Osnovna škola Vladimir Nazor, Pokupsko i Srednja škola Glina”-

I roditelji u Zagrebu su uznemireni jer počinje drugo polugodište, a Zagreb nije prošao sanaciju. Fuchs kaže, škole koje su označene kao upotrebljive sigurno su u stanju da učenici mogu pohađati nastavu.

“One koje su izvan funkcije i ostat će tako dok se ne riješi sanacija i obnova tih škola. Opravdan problem se pojavio u pitanju sigurnosti, odmah su se pokrenule akcije da se u centru grada one kuće gdje je postojala opasnost od padanja nekih dijelova da se saniraju. Na nekim mjestima postoje veći zahvati, no grad je rekao da će se tu napraviti od skela tuneli za siguran prolaz pješaka. Mislim da će grad to sve uspješno obaviti do početka škole”, zaključuje ministar Fuchs.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: Mia Peretić/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.