Mladen Pavković: Kažnjavaju nas što smo pobijedili!

08.04.2021. 10:11:00

Hrvatskog branitelja Mišu Hrastova iz Karlovca mnogi i dalje smatraju Junakom Domovinskoga rata, bez obzira što je godine i godine proveo po sudovima i 2,5 godine na robiji.  Ima li u svijetu ijedne države koja je vodila oslobodilački rat, a da su njihovi ratnici završili iza rešetaka?

U Hrvatskoj je sve moguće, pa i to. 

Sad je stigla presuda prema kojoj Mihajlo Hrastov mora platiti jednoj od obitelji jednog poginulog srpskog vojnika agresorske vojske ni manje ni više već – 2.464695,62 kune kao naknadu  štete tužiteljici Sanji Bižić iz Samobora. Taj iznos već je tražiteljici platila država Hrvatska, ali taista država sada traži ta sredstva natrag.

Hrastov će morati i trebati platiti odštetu i svim ostalima koji su ga tužili, jer se obitelji srpskih vojnika-osvajača koji su izginuli ili bili ranjeni, ne mire s time da su na njih pucali oni koji su se branili, kao primjerice što je to činio  ovaj Junak Domovinskoga rata, na prvoj crti obrane Karlovca!

Ta „praksa“ hrvatske države nije nešto novo. Na isti način terećen je Norac, Veljko Marić, na kojeg su već svi zaboravili, i drugi.

Nu, gdje je tu pravda? 

Ni jedna obitelj stradalog hrvatskog branitelja u agresiji, a o civilima i poglavito djeci da i ne govorimo, koji su stradali od četničke ruke dosad nije dobila ništa od Republike Srbije, nasljednice propale Jugoslavije.

Srbi, one koji su ubijali po Hrvatskoj, poput zloglasnog majora JNA Milana Tepića, koji je krajem rujna 1991. dignuo u zrak skladište JNA u Bjelovaru (tom prigodom ubijeno je 11  hrvatskih branitelja, a veliki broj je ranjen), uzdižu do nebesa, čak im, kao i njemu, postavljaju spomenike u Beogradu idrugdjete  njihovim imenima „kite“ i ulice i trgove!

Zašto se Srbiju i Crnu Goru, ni 30 godina od početka agresije,  ne može natjerati da plati ratnu odštetu?

Zar nije bilo dovoljno da su u vrijeme agresije ubijali, protjerivali, pljačkali, uništavali sve što je hrvatsko, već treba da mi plaćamo i za njihove mrtve i ranjene?

U Hrvatskoj je dosad otkriveno oko 150 masovnih grobnica. Jeste li čula da je itko optužen, odnosno uhićen barem za jednu? Srbi, da ti pamet stane, usred Beograda „sude“ u svezi zločina u Domovinskom ratu. Kako sude, tako i osuđuju, pa njihovi krivci s četničkim oznakama uglavnom prolaze samo s „opomenima“ iliti blagim kaznama, kao za nepropisno parkiranje. 

Možete li zamisliti da Amerikanci plaćaju odštete obiteljima u Afganistanu, Iraku, Sudanu i u drugim zemljama u kojima ratuju, koje „zasipavaju“ najžešćim raketama i bombama?

Hrvatsku se očito i dalje kažnjava što je pobijedila agresora! 

A to nam, vjerujte, ne mogu oprostiti, ne samo u Srbiji i Crnoj Gori već i neki u Hrvatskoj, čak i na najvišim državnim položajima!

Mladen Pavković

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:dragovoljac

Izvorni autor: Mladen Pavković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.