Mladen Pavković: Podržao „republiku“ nastalu u krvi!

12.01.2022. 22:35:00

Milorad Pupovac sudjelovao je u Banjoj Luci  na proslavi 30. obljetnice osnivanja Republike Srpske. To bi isto tako bilo kao da je neki Izraelac došao na proslavu izgradnje nekog njemačkog logora za  Židove. Naime, kao prvo, ova „republika“ od nikoga nije priznata, a nastala je na krvi, pretežno Hrvata.

Pupovac je došao na proslavu kao predsjednik Udruge SNV-a, da ukaže na činjenicu da je iznimno veliki broj Srba za vrijeme velikosrpske agresije baš na ovom području našao spas (od Hrvata!?), a drugi je, po njemu, bio da su upravo institucije RS-a bile ključne u humanitarnoj pomoći SNV-ove humanitarne akcije „Banija je naša kuća“, iako bi se da je pravde ta akcija trebala zvati „Banija je hrvatska kuća“. „Naša kuća“ znači upravo ono što on već godinama govori i za Hrvatsku – „naša zemlja“.

Ne može se on, i kao koalicijski partner vladajuće strane, šetati po „svojoj republici“ kako mu se prohtje, tim prije što je iz Bosanske Posavine u vrijeme velikosrpske agresije ubijeno, masakrirano i protjerano oko 200.000 Hrvata, od kojih se na svoja ognjišta  dosad vratilo tek možda nekih 10 posto.

Pupovac je navodno (sa strane) bio nazočan i prigodom otkrivanja spomen ploče ratnom zločincu majoru Tepiću, što  je van svake pameti, a nije osudio ovaj čin. UHBDR91. je predložila gradonačelniku ovoga grada da se u središtu Banja Luke postavi i spomen ploča u znak sjećanja na poginule i nestale Hrvate, ( za tu akciju već su se javili i sponzori!), ali to očito njega ne zanima.

Također je zanimljivo kako se ova srbijanska perjanica, s figom u džepu,  neprestano   zalaže za  mir i mirovne sporazume, a onda ode javno podržati nekakvu „banana republiku“ koja želi da se pripoji Srbiji!

Ne, to nije i ne može biti „politički čin“ već bi prije bio – „teroristički“!

Mladen Pavković

Izvorni autor: Mladen Pavković/PDN/Foto:RTL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.