Mladen Pavković: Zašto hrvatski nogometni reprezentativci ne bi gostovali i u Vukovaru?

06.02.2023. 11:34:00

Nakon dva sjajna odličja sa Svjetskih prvenstava u nogometu, nema grada koji ne poziva na gostovanje Zlatka Dalića i njegove izabranike, koji su proslavili Hrvatsku i diljem svijeta.

Tako će ove godine, kako smo saznali, hrvatska nogometna vrsta gostovati, odnosno igrati svoje utakmice u Zagrebu, Splitu i Varaždinu.

Međutim, u cijeloj toj priči nitko ne spominje i Grad junaka – Vukovar, tim više, jer ako je tko zaslužio da ugosti najbolje hrvatske nogometaše onda je to ovaj grad i prije svih njegovi – branitelji!

Nu, netko će reći da tamo ne postoje „uvjeti“ da nemaju stadion na kojem bi se jedan takav športski spektakl mogao organizirati, što je djelomično točno.

Stadion postoji, a na njemu svoje utakmice odigrava HNK Vukovar 1991.

Predložili bi Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) i njegovu predsjedniku da se već ove godine okrenu i prema Gradu junaka, da svim sredstvima pomognu dograditi tamošnji stadion, na kojem bi ubuduće mogli gostovati i klubovi poput Dinama, Hajduka, Osijeka, Rijeke… ili pak neke atraktivne strane ekipe, jer ako je tko zaslužio takvu čast, onda je to – Vukovar!

Vjerujemo da bi, da ih se pita,  hrvatski reprezentativci i izbornik svih izbornika Zlatko Dalić vrlo rado već sutra došli igrati u ovaj grad mučenika i da ne bi pitali ni kakav je teren, kakva je trava, jer Vukovar je bio i ostat će ponos svih Hrvata.

A pored toga, u Hrvatskoj ne postoji ni jedan športski kolektiv koji je podnio toliko žrtava tijekom velikosrpske agresije. Čak 117 klupskih članova iz Vukovara dragovoljno se uključilo u aktivnu obranu Hrvatske, od kojih je  26 poginulih i nestalih, 27 ranjenih, a jedan dio prošao je i kroz srpske koncentracijske logore.

Stoga, dragi reprezentativci i predstavnici HNS-a, imali li veće časti i ponosa nastupati u Vukovaru, čiji igrači na svojim majicama nose fotografiju Vodotornja, simbola patnje i stradanja?

Inače, nemamo ništa da se utakmice odigravaju u Zagrebu ili Splitu, ali barem jedna godišnje morala bi se i trebala odigrati i u – Vukovaru!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91/Foto:arhiva/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.