Muškarac iz Gospića ugovorio kredit preko Facebooka i ostao prevaren

29.08.2021. 10:00:00

'Pozivamo građane da budu oprezni i da pripaze kome se obraćaju za financijsku pomoć, s kime sklapaju ugovore i pod kojim uvjetima', kažu iz Policijske uprave ličko-senjska

Internetske prevare u današnje vrijeme nisu rijetka pojava, pa tako iz Policijske uprave ličko-senjska javljaju o slučaju u kojem se 28-godišnji muškarac iz Županje lažno predstavljao kao zaposlenik banke na Facebooku te je ljudima obećavao davanje kredita pod povoljnim uvjetima.

Na tu je ponudu „nasjeo“ 55-godišnji Gospićanin, koji je još početkom godine stupio u kontakt s prevarantom s ciljem ishodovanja kredita, pri čemu ga je ovaj u više navrata tražio uplatu od par stotina kuna za navodne administrativne troškove.

Oštećeni ga je muškarac svaki puta poslušao te mu je ukupno uplatio 1400 kuna, nakon čega mu se prevarant prestao javljati, a kredit nikada nije realiziran, stoji u priopćenju.

O slučaju su obaviješteni policijski službenici Policijske postaje Gospić te su dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela računalne prevare i nedozvoljene uporabe osobnih podataka. Osim toga, navode i da će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

„Savjetujemo da građani prvo provjere da li je tvrtka ili osoba koja se oglašava na popisu kreditnih posrednika Ministarstva financija, te da dobro prouče sadržaj oglasa i uvjete pod kojima se pruža pozajmica“, zaključuju iz policije.

Izvor: Bug.hr

Izvorni autor: Matej Markovinović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.