NA DINARI ODRŽANA SVEČANOST: Sveta misa na Velikoj Duvjakuši 1709 mnv za 31 poginulog i jednog nestalog pripadnika 7. GBR – Pume

26.06.2022. 16:36:00

Jučer je dostojanstveno, svečano i s mnogo emocija obilježena 10. godišnjica otkrivanja spomenika za 31 poginulog i jednog nestalog pripadnika legendarne 7. GBR “Puma” iz Varaždina koji su položili svoje mlade živote za slobodu i neovisnost u vrletima Dinare!
Vječna im Slava i Hvala što su dali najviše za sve nas, svoju mladost i svoje živote!

Podsjetimo spomenik je izgrađen na kamenom podiju u obliku položenog križa. Spomenik su otkrili članovi obitelji poginulih “puma”.
U gornjem dijelu križa u mozaiku je natpis “7. gardijska brigada RH Pume” i lik pume, a sve ostalo je napravljeno od kamenih blokova, doniranih od porušene crkve sv. Mihovila u Kijevu. Križ tvori 31 kameni blok, po jedan za svakoga poginulog, na kojemu je uklesano ime i prezime te dan, mjesec i godina rođenja i pogibije.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Planinarska Udruga Dinaridi/Screenshot

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.