Najviše dnevne temperature kretat će se između 27 i 31 °C - Upaljen žuti alarm!

05.07.2023. 10:02:00

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, Hrvatska će se suočiti s promjenjivim vremenskim uvjetima u narednim danima. Tijekom dana očekuje nas pretežno sunčano vrijeme s umjerenom naoblakom na kopnu. Međutim, poslijepodne i navečer očekuje se razvoj oblaka, osobito u unutrašnjosti, što povećava vjerojatnost za pljuskove praćene grmljavinom. Sjeverni krajevi zemlje su posebno podložni grmljavinskom nevremenu, dok je mjestimična magla moguća ujutro u unutrašnjosti. Vjetar će većinom biti slab, dok se na obali očekuje umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Temperature će se kretati između 27 i 31 °C.

Hrvatski autoklub (HAK) upozorava vozače na dodatan oprez zbog mogućih maglovitih uvjeta prema gorju i istoku zemlje. Žuto upozorenje izdano je za osječku, zagrebačku i karlovačku regiju zbog lokalno mogućeg jačeg nevremena tijekom dana. Slične vremenske prilike očekuju se i u četvrtak, s djelomično ili pretežno sunčanim vremenom i vrlo toplim temperaturama. Na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti očekuje se umjeren i jak razvoj oblaka s povremenom kišom ili pljuskovima praćenim grmljavinom.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, dok će na Jadranu puhati sjeverozapadni vjetar. Najniže temperature zraka kretat će se od 14 do 18 °C, dok će najviše dnevne temperature uglavnom biti između 26 i 31 °C.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuta upozorenja za veći dio Hrvatske u četvrtak. Kninska, osječka, gospićka i riječka regija upozorene su zbog grmljavinskog nevremena, dok je ostatak zemlje upozoren zbog jakog vjetra. Meteorolozi predviđaju da će vremenski uvjeti biti većinom sunčani, stabilni i sve topliji od petka pa sve do vikenda i prvog dijela novog tjedna. Temperature će rasti, a bit će vruće i sparno. Meteorologinja N1 Tea Blažević napominje da za sada nema naznaka novog toplinskog vala.

Izvor: N1/PDN/Foto:Ilustracija

Izvorni autor: PDN/N1/Tea Blažević

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.