NAKON DANA PREKIDA Nastavljaju se evakuacije civila iz Mariupolja

29.03.2022. 12:17:00

STRUČNJACI NAJAVLJUJU NJEGOV PAD USKORO

Ukrajina je u utorak nastavila s evakuacijama civila kroz tri humanitarna koridora, od kojih jedan vodi iz opkoljenog grada Mariupolja, nakon dana kada su evakuacije prekinute iz straha od ruskih "provokacija".

"Tri humanitarna koridora potvrđena su za danas", rekla je zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk u video snimci na Telegramu.

Po njoj, prvi koridor bit će uspostavljen između Mariupolja i Zaporižja i Berdjanska i Zaporižja. Drugi ide iz Melitopolja, koji je pod kontrolom ruskih snaga i Zaporižja a treći do tog grada iz Enerhodara, grada koji je također u ruskim rukama.

U ponedjeljak su ukrajinske vlasti objavile da neće biti evakuacija civila iz straha od ruskih "provokacija".

Humanitarni koridori organiziraju se svaki dan iz gradova koji su najviše pogođeni borbama kako bi se omogućio odlazak civilima.

Ukrajina je više puta osudila ruske napade na te koridore, posebno oko Mariupolja.

Izvor: Direktno.hr/Foto:screenshot/video/Al Jazeera

Izvorni autor: kkž/h/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.