NAPADI U SPLITU: ZAŠTO JE “ACA SRBIN” UZ 13 OSUĐUJUĆIH I VEĆINOM PRAVOMOĆNIH PRESUDA I DALJE BIO NA SLOBODI?

19.07.2021. 14:21:00

Splitska policija izvijestila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim Aleksandrom Niševićem te da će ga, zbog subotnjih brutalnih napada na dvije ženske osobe, kazneno prijaviti za dva pokušaja ubojstva, piše Jutarnji list.

Policija ga sumnjiči da je u subotu oko 7.15 sati u objektu na plaži Firule, bocom u glavu udario 52-godišnju Nevenku Margetu, a kad je žena pala na stepenice, nastavio ju je udarati šakama po glavi i vratu te je hvatati rukama za vrat.

Nakon što su ga zaustavile turistkinje koje su naišle, napadač je pobjegao. Nedugo zatim u Ulici Antuna Branka Šimića s leđa je, više puta, kamenom u glavu udario 40-godišnjakinju te ju je potom nastavio tući šakama po glavi. Utvrđeno je da je 52-godišnjakinja zadobila lakše ozljede, a 40-godišnjakinja tešku ozljedu noge.

Policija je u subotu satima tragala za napadačem koji ima podeblji policijski dosje, a za njim je potragu raspisala i zagrebačka policija. Uhitili su ga oko 16 sati. Može se očekivati da će državno odvjetništvo protiv njega zatražiti određivanje istražnog zatvora. No, sudeći po dosadašnjem postupanju “pravne države” prema Niševiću, ne bi bilo neočekivano da se ubrzo opet nađe na slobodi. Naime, pravosuđe je dosad bilo poprilično blagonaklono prema tom višestrukom počinitelju kaznenih djela. Od 2014. do danas Nišević je “skupio” 13 osuđujućih presuda, od kojih je većina pravomoćna.

No, ujedno je u većini tih slučajeva Aleksandar Nišević, poznat kao “Aca Srbin”, osuđen je na uvjetne kazne. U prvih pet postupaka na sudovima u Karlovcu, Sisku, Rijeci, Dubrovniku i Zagrebu dobivao je uvjetne osude, što mu je očito bio poticaj da nastavi po starom. Tek u šestom slučaju osuđen je na sedam mjeseci zatvora, a nakon toga je uslijedilo još sedam osuda. Nišević u Zagrebu ima i dvije optužnice iz 2020. za krađe i teške krađe. I iako je tužiteljstvo tražilo da mu se osuđivanosti produlji istražni zatvor, očito ga je sud ipak pustio na slobodu.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: snimka zaslona

Izvorni autor: Jutarnji list/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.