“NECIVILIZACIJSKI, NELJUDSKI, GNJUSNO”: PR-OVAC STRANKE “MOŽEMO” GOVOROM MRŽNJE ZGROZIO HRVATSKU

21.01.2022. 18:05:00

Josip Jagić, savjetnik stranke Možemo, napisao je komentar na Twitteru koji je vrlo brzo podigao prašinu u javnosti.

On je na komentar Indexovog “prajdizana” Gordana Duhačeka o tome kako je “srpska ljevica slaba na SPC” dok je Hrvatska uvijek bila radikalno anticrkvena, “nitko nije poubijao više hrvatskih katoličkih svećenika od Hrvata ljevičara” (praćeno smješkom) odgovorio: “Dobra stara vremena”.

Na to se osvrnuo Marko Sladoljev, saborski zastupnik Mosta, a na sve je odgovorio i sam Jagić. Po njemu, radi se o “ironiji”

 

”Čovjek zadužen za PR i sve nastupe Možemovaca Josip Jagić kojeg novinari zovu kad ne mogu doći do neke informacije iz Grada Zagreba, na komentar kolumnista Indexa Gordana Duhačeka kako nitko nije poubijao više katoličkih svećenika od Hrvata ljevičara, komentira kako su to dobra stara vremena, za kojima je, eto, Možemovac Josip Jagić nostalgičan.

Gnjusan, neljudski, anticivilizacijski komentar! Možemo pod hitno mora raskinuti suradnju s ovim čovjekom, a gradonačelnik Tomašević i platforma Možemo se ispričati!”, napisao je Marko Sladoljev na Facebooku.

Nakon toga oglasio se i Mostovac Nikola Grmoja: “To je jedan necivilizacijski, neljudski, gnjusan komentar čovjeka koji je zadužen za komunikaciju platforme Možemo, za kojega se priča da ne možete u Gradu Zagrebu dobiti bilo kakvu informaciju ako ne kontaktirate njega. Mislim da hitno mora platforma Možemo smijeniti tog čovjeka i da se gradonačelnik Tomašević i cjelokupna platforma Možemo trebaju ispričati. Neki govore i o mogućoj kaznenoj odgovornosti jer to je zapravo pozivanje na nasilje, na ubijanje, dakle, ne znam tko normalan to može opravdati i na takav način komunicirati. Ja sam zgrožen takvom izjavom i očekujem hitnu reakciju”.

Jagić je nakon svega reagirao na Twitteru, društvenoj mreži na kojoj je sve i počelo.

”Zaboravio sam kako internet ne trpi ironiju. Naravno da ne mislim da ikoga treba na ikoji način diskriminirati po vjerskoj ili drugoj osnovi. Žao mi je što se ovo protumačilo kao podrška nasilju ili bilo čemu goremu”, napisao je u objašnjenju svoje prve reakcije.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.