'Nemamo skokova, oboljelih ne bi trebalo biti više nego jučer'

02.07.2020. 09:56:00

Ministar Beroš u obilasku Splita rekao je da jutros nije bilo skokova u brojevima zaraženih i da broj oboljelih, ako sve bude u redu, ne bi trebao biti veći od jučerašnjeg

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je jutros u Splitu da rast broja oboljelih od korona virusa, ako sve bude po planu, neće biti veći od jučerašnjeg, eventualno za 1 ili 2 pacijenta. Nije imao točne brojke o novom broju oboljelih jutros, ali je istaknuo da tijekom jutra nije bilo većih skokova.

Pogledajte Beroševu izjavu iz Splita

U Splitu je govorio o covid ambulantama koje kreću s radom od ponedjeljka. Istaknuo je da je njihova svrha da se odterete kliničke ustanove, a da će u radu participirati oko 200 liječnika obiteljske medicine.

Govoreći o turistima, rekao je da bez obzira na zemlje iz koje dolaze turisti, opreza uvijek treba biti. Kaže da nije jako zabrinut, ali da se moramo otvoriti.

- Raste broj turista, ali imamo epidemiološku situaciju koja je pod kontrolom - rekao je Beroš.

Komentirao je ponovno slučaj Doma za starije i nemoćne u Splitu te ponovno istaknuo da iako su sve mjere tada definirali, djelatnici koji su bili asimptomatski su unijeli virus u dom i to nisu mogli predvidjeti. Dodao je da se takva situacija događala diljem Europe.

Rijetko tko je mogao u tom trenutku, znajući ono što se tada znalo općenito o situaciji s virusom, spriječiti njegov ulazak u domove za starije. Krive su specifične okolnosti nove globalne pandemije i epidemije koje su se desile u svijetu - rekao je Beroš.

U Splitu je s Berošem i njegov sin, a Beroš koji je u kampanji je rekao da mu je podrška obitelji vrlo bitna te da mu je drago da je i sin s njime.

Izvor: 24sata/Foto:screenshot/24sata

Izvorni autor: Ivan Hruškovec

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.