Nenad Bjelica i društvo otvorili su Prvu HNL uvjerljivom pobjedom protiv Šibenika.

17.07.2021. 00:00:00

Samo 30-ak sekundi prije gola Miereza budući napadač Dinama Jurić promašio je zicer za goste

OSIJEK - ŠIBENIK 3:0 (Mierez 62', Bohar 90', 90'+5')

OSIJEK: Ivušić - Jurčević, Čeberko, Lončar, Miloš - Pilj (od 66. Nejašmić), Žaper, Jugović (od 80. Ndockyt) - Bohar, Gržan (od 90.+1. Bočkaj), Mierez (od 90.+1. Mance)

ŠIBENIK: Rogić - Kvesić, Bilić, Perić, Batarelo - Ćurić, Bačelić-Grgić (od 77. Julardžija), Mesa (od 84. Lopez Mejia) - Marin, S. Sahiti (od 60. Delić), Jurić

Osijek - Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 551. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb)


Pred početak utakmice uprizorene su i dvije svečanosti. Prvo je dopredsjednik HNS Ante Vučemilović Šimunović uručio pokal napadaču Bijelo-plavih Ramonu Mierezu zato što je u prošlom prvenstvu bio najbolji strijelac Prve HNL. I NK Osijek je čestitao Argentincu pa mu je pomoćnik sportskog direktora Ivica Kulešević darovao majicu s brojem 22, simbolično s brojem golova koje je postigao. Onda su predstavnici navijačke skupine Kohorta Mierezu i vrataru Ivici Ivušiću uručili nagrade kao najboljim pojedincima Bijelo-plavih u prošloj sezoni. Zanimljivo, ovu tradicionalnu nagradu koju Kohorta dodjeljuje već dugi niz godina po svom autonomnom izboru po prvi puta je podijelila dvojici jasno dajući do znanja kako se za samo jednog ovaj puta nije mogla odlučiti. I nije pogriješila, nagrade su otišle u prave ruke.

Gol za 1:0

Ramon Mierez je načeo mrežu Šibenika, a Damjan Bohar s dva pogotka pred kraj utakmice suigračima osigurao vrlo uvjerljivu pobjedu nakon dojmljive predstave. Osijek je bio bolji, zaslužio bodove, iako se mora reći da je do njih došao uz velike napore. No, ono najbitnije i toliko željeno je ostvario, izborio je sigurnu pobjedu i startao s prva tri boda. Šibenčani su kući otišli s razmišljanjem da li bi tako bilo da je Jurić iskoristio prigodu u kojoj se našao, a Ivušić mu skinuo zicer.


Kiša je od početka prala aktere utakmice, ali temperatura zraka je bila idealna za igru. Osječki su Bijelo-plavi imali i dodatni poticaj u činjenici da su znali kako je u utakmici u Maksimiru Slaven Belupo pobijedio aktualnog prvaka Dinamo. A zasigurno ne samo zbog toga već i zbog ogromne želje da sami na startu prvenstva pred nakon dugo vremena pred svojim navijačima izbore pobjedu domaćini su od prve minute pritisnuli Šibenčane na njihovu polovicu igrališta i prijetili njihovom vrataru. Već u 5. minuti Bohar je izmijenio dvostruko dodavanje s Mierezeom poslije kojeg je pucao ka donjem desnom kutu, ali lopta je za malo otišla pokraj vratnice. Već u idućem napadu Žaper je pucao s dvadesetak metara ka istom mjestu vrata Šibenika, ali Rogić je bio siguran. Ni pokušaj Miereza lijevom nogom s petnaest metara u 8. minuti nije donio promjenu početnog rezultata, a nakon desetak minuta tog početnog pritiska domaćih okuražio se i Šibenik pa je sve češće dolazio pred njihov kazneni prostor. Ali Osijek nije zanemario svoj napad pa je u 16. minuti u lijepo akciji koju je i sam začeo sudjelovao završnim udarcem Pilj, no nije bio dostatno precizan.

Gol za 2:0

Opasni su napadi Osijeka nastavljeni i u 20. minuti kada je Gržan potegnuo nogom, a zaradio samo udarac iz kuta. Najbliže je vodstvu domaćin bio u 25. minuti kada je Pilj centrirao s lijeve strane, a Jugović glavom pucao i pogodio gredu iznad vratara Rogića. U 42. minuti je Pilj snažno pucao s više od dvadeset metara, ali Rogić je zaustavio loptu koja je poletjela u njegov donji lijevi kut.

I drugo je poluvrijeme ponudilo isti razvoj događaja. Opet je Osijek pritisnuo, Šibenik njegove napadačke pokušaje izdržao pa i on krenuo u svoje napade. Čak je u 59. minuti dobro zakuhao pred vratima Osijeka, ali rezultat se nije mijenjao. Nije ni u 60. minuti kada je Jurić imao kolosalnu prigodu, a njegov udarac iz blizine obranio Ivušić.

Gol za 3:0

Kazna za propušteno stigla je goste u 62. minuti kada im je mrežu zatresao Mierez. Veliki angažman i trud Argentinac je naplatio u svom stilu, preciznim udarcem glave. A s nova dva pogotka Bohara pred sam kraj utakmice Osijek je svoju pobjedu učinio vrlo uvjerljivom, svakako i zasluženom.

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: D. Ružić/ Foto: Dubravka Petric

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.