Nenad Bjelica više nije trener Dinama

16.04.2020. 15:37:00

Hrvatski nogometni prvak Dinamo raskinuo je ugovor s trenerom Nenadom Bjelicom koji je nakon sastanka dao izjavu za medije

Čudo se nije dogodilo i kao što se pretpostavljalo Bjelica napušta 'modre'. U njegovim oproštajnim riječima nema nikave gorčine...

'Odlazim iz Dinama na obostrano zadovoljstvo. Moj je odnos s klubom bio vrhunski, 22 mjeseca zajedno smo donosili odluke, ali onda je odjednom sve to nestalo. Sa Zdravkom Mamićem sam zadnji put pričao 18. ožujka i planirali smo novu sezonu. Odlazim iz Dinama u dobrim odnosima sa svima, a s Mamićem se u dvije godine nijednom nisam uspio ni posvađati. Nedostajalo je komunikacije o odlukama oko smanjenja plaća', rekao je na odlasku sjajni trener kojeg bi trebao naslijediti Igor Jovićević.

Podsjećamo, Bjelica je u četvrtak stigao u Maksimir na pregovore s čelnicima kluba, a dogovor je postignut nakon više od tri sata. Bjelica je imao ugovor još godinu i pol dana, a po sezoni je bio plaćen oko 1,5 milijuna eura.

Bjelica je preuzeo Dinamo u svibnju 2018. godine i na klupi 'modrih' ostvario je fantastične rezultate. Osvojio je dva naslov prvaka, a Dinamo je milimetar i do treće titule.

Prezimio je s 'modrima' u Europi' nakon 49 godina čekanja doguravši do osmine finala Europske lige, dok je ove sezone izborio plasman u Ligu prvaka gdje je Dinamo do zadnjeg kola bio i igri za prolaz.

Do razlaza s vodstvom kluba došlo je koncem ožujka nakon što igrači i stručni stožer nisu pristali na smanje plaća po uvjetima kluba.

Dinamo je nakon toga uručio otkaz cijelom stožeru trenera Nenada Bjelice. Otkaz su dobili Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović.

'Građanski nogometni klub Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne suradnje. Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj suradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama’, objavili su iz Maksimira.

Izvor: tportal.hr/Foto:Marko Prpić

Izvorni autor: Danijel Starešinčić / Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.