NEOČEKIVANI NAPAD NA BARCELONU ZBOG RAKITIĆA: ‘Hrvat je izložen ogromnom zlostavljanju i maltretiranju’

14.04.2020. 17:42:00

Naglašavaju kako mu je ova sezona bila posebno gadna

Čak pomalo i neočekivano, engleski je Evening Standard objavio veliki komentar svog španjolskog dopisnika koji je u potpnuosti posvećen trenutnom tretmanu i statusu Ivana Rakitića i njegovoj karijeri u Barceloni. Novinar tvrdi kako Rakitić posljednjih godinu dana trpi neviđeno zlostavljanje i to objašnjava na sljedeći način.

“Posljednjih godinu dana izložen je groznom online zlostavljanju javnosti, ali i maltretiranju u svom klubu Barceloni. Hrvatski velikan je umjesto toga zaslužio poštovanje i da ga se pamti kao vjernog slugu Barcelone. Rakitić je za šest godina za Barcelonu odigrao 299 utakmica i postao jedini veznjak koji je postigao gol za katalonski klub u finalu Lige prvaka”, stoji u članku.

Ističu kako je među najefikasnijim veznjacima posljednjih desetak godina. “Od 2011. do danas je četvrti najefikasniji veznjak La Lige s 49 golova, dok je po asistencijama (55) ispred njega jedino Koke, a po broju uspješnih dodavanja (16.245) je na trećem mjestu. Bolji od njega su samo Sergio Busquets i Dani Parejo”, kažu Englezi.

ProfimediaFoto: Profimedia

‘Teška sezona za Hrvata’

Naglašavaju kako mu je ova sezona bila posebno gadna. “Ovo je teška sezona za Hrvata. Barcelona ga kažnjava zato što joj je bio lojalan i odbio bogate ponude PSG-a i Juventusa, dok na društvenim mrežama doživljava zlostavljanje tako što mu ispod svakog njegovog, pa čak i posta njegove supruge, pišu ‘gubi se iz mog kluba’ jer mu ne mogu oprostiti to što je prošle godine nakon debakla protiv Barcelone u Ligi prvaka otišao na puno ranije dogovorenu priredbu u Sevilli. Istina, u Liverpoolu je igrao jako loše, ali takve partije tamo je pružila većina njegovih suigrača”, stoji u tekstu.

Na koncu su zaključili kako je Rakitiću najbolje da ode i pohvalili su njegov otpor prema zlostavljačima i to što nije dozvolio da ga ponižavaju. “Kada ode, može to napraviti visoko podignute glave jer po svemu zaslužuje da ga se pamti kao važnog igrača i vjernog slugu Barcelone”, zaključili su.

Izvor: Narod.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: Bruno Herljević

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.