Nisu vas 'nasanjkali': Počele su padati prve pahulje u Zagrebu

12.12.2019. 10:46:00

Na kopnu će od petka biti kiše, snijega i jakog vjetra, na udare i olujnog. Na Jadranu će poplaviti neke rive. Kiša će biti obilna, ponegdje će biti i grmljavine, vjerojatno i tuče...

Tijekom četvrtka naoblačenje će zahvatiti cijelu Hrvatsku, ponegdje će biti kiše, a ponegdje i snijega. Temperatura će u Hrvatskoj biti od jutarnjih -4 u središnjoj Hrvatskoj do plus 13 u Dalmaciji. 

No u petak i prvi dio subote stižu nepovoljni vremenski uvjeti, prognozira Zoran Vakula za HRT. 

POGLEDAJTE VIDEO: Uživajte u snježnom prizoru, u Zagrebu pale prve pahulje

Na kopnu će od petka biti kiše, snijega i jakog vjetra, na udare i olujnog. Na Jadranu će poplaviti neke rive. Kiša će biti obilna, ponegdje će biti i grmljavine, vjerojatno i tuče, Moguće su i pijavice.

Olujni orkanski vjetar opet će stvarati dosta problema, uz obalu će ponegdje biti bure. U subotu će tlak zraka naglo pasti, atmosfera će se stabilizirati, a nebo razvedriti. Prvi dio novog tjedna donosi stabilnije vrijeme. 

Hrvatska danas

Prevladavat će oblačno, povremeno uz slabu oborinu. Na Jadranu mjestimice kiša, u unutrašnjosti i susnježica te snijeg. Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, osobito navečer i u noći, kada na jugu može biti i ponekog izraženijeg pljuska.

Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu ponegdje slaba i umjerena bura, u Dalmaciji i jugo te jugozapadnjak, prema kraju dana u okretanju na zapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 1 i 6, na Jadranu 10 i 15 °C, piše DHMZ.

Foto: DHMZ

Hrvatska sutra

Pretežno oblačno uz kišu, na Jadranu pljuskove s grmljavinom, a u gorju snijeg. Krajem dana malo snijega može pasti ponegdje i u nizinama unutrašnjosti. Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, kada mjestimice može biti obilna.

Na kopnu će puhati umjeren južni i jugoistočni vjetar, u gorju i jak.

Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar koji će prema kraju dana na sjevernom dijelu okrenuti na buru. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -3 do 2, na Jadranu od 4 do 9 °C. Najviša dnevna temperatura većinom između 4 i 9, na Jadranu 8 i 13 °C, piše DHMZ.

Foto: DHMZ

Izvor: 24sata/ Foto:24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.