Obilježena 29. godišnjica pogibije prvih hrvatskih zrakoplovaca

02.12.2020. 15:44:00

U Otoku je obilježena 29. godišnjica pogibije prvih hrvatskih zrakoplovaca u Domovinskom ratu – dvojice pilota i dvojice padobranaca.

U znak sjećanja na poginule pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i sve branitelje Otoka, služena je misa zadušnica, a na spomen-obilježju položeni su vijenci i zapaljene svijeće, javlja HRT

– Samo je htio biti pilot. Supruga i ja nismo se slagali, htjeli smo da je na bilo koji drugi fakultet išao. A on je rekao dva fakulteta ću završiti , ali samo ako mogu biti pilot, rekao je Marijan Živković, otac poginulog pilota Marka Živkovića.

– To vrijeme što smo bili zajedno, upoznali smo se jako dobro i sprijateljili kako se ljudi samo u ratu mogu sprijateljiti, rekao je Vladimir Rajtar, zapovjednik Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek.

– Bili su to dani za odlučne, hrabre, istinske domoljube. Onakve ljude kakvi su bili piloti Marko Živković i Mirko Vukušić te padobranci Ante Plazibat i Rade Griva. Možda riječi poputi hrabrosti i junaštva dovoljno ne govore o svemu što su oni učinili za Hrvatsku, rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.