OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE PADA CESSNE NA BRAČU, putnici izvan životne opasnosti

28.06.2022. 15:14:00

Na Braču se jutros srušio sportski zrakoplov Cessna, a u padu aviona troje članova posade je preživjelo te nisu u životnoj opasnosti. U avionu su bila dva putnika i pilot, a srušio se na području Pustinje Blaca na vrlo nepristupačnom terenu.

Objavljene su prve fotografije s mjesta nesreće.

– Putnici zrakoplova Cessna 172, koji se jutros srušio na otoku Braču, prevezeni su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u KBC Split gdje će im biti pružena daljnja medicinska pomoć. Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije. Na lokaciji pada zrakoplova vatrogasci su osigurali područje od požara te će policijski službenici u suradnji s Agencijom za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provesti očevid. Ravnateljstvo civilne zaštite zahvaljuje svim operativnim snagama na promptnoj i profesionalnoj reakciji – objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Podsjetimo, Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku Braču. U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Hrvatska vatrogasna zajednica

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.