ODVJETNIK MIRELE ALERIĆ PUKLIN: ‘Nemam problem da se protiv nje provede kazneni postupak, ali da se preko njezinog imena provlače drugi postupci – to ne bu išlo’

29.11.2021. 11:56:00

“Kazneni postupak protiv bivše zagrebačke tužiteljice Mirele Alerić Puklin mora biti pošten. Nemam nikakav problem da se protiv nje provede kazneni postupak, ali baš da se preko njezinog imena provedu svi kazneni postupci – to ne bu išlo”, rekao je njezin odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Podsjetimo, ona je uhićena iz razloga da je Piruški Canjugi (koja je isto uhićena), odavala tajne informacije iz istraga povezanih s Agrokorom. Prije četiri dana obje su puštene iz Remetinca na slobodu.

Osvrnuo se na slučaj Matije Posavca koji je nakon što je priznao da je dobio mito, ponovno se kandidirao na mjesto župana Međimurske županije, i pobijedio.

“Činjenica da si korumpiran nije tvoj problem na izborima. Ti ćeš proći i to je tragika naše kulture. On da nije dao ostavku sasvim sigurno bi završio u Remetincu”, istaknuo je Pavasović Visković.

Dodao je da “na svim razinama imamo eroziju institucija pa tako i u DORH-u”.

Pavasović Visković je rekao kako situacija u DORH-u i USKOK-u izgleda jako loše.

“Prema javnosti se komunicira malo je reći amaterski. Ono što izlazi prema van ne bi trebalo izlaziti ni u jednoj ozbiljnoj državi. Sve su to stvari koje trebaju biti riješene u vrijeme i na mjestu gdje bi to trebalo napraviti”, istaknuo je.

Odvjetnik je naglasio da je “DORH institucija koja je formirana po okomici i da nema ni teoretske šanse da bi Vanja Marušić napravila nešto u jednom spisu kakav je spis Žalac bez da o tome izvijesti glavnu državnu odvjetnicu”.

“Odluka kakva je donesena sasvim sigurno ne može pasti samo na njezina leđa. To je nešto o čemu je vrh trebao biti obaviješten i bio je obaviješten. Bilo kakav spin koji se pojavljivao u javnosti da glavna državna odvjetnica o tome ništa nije znala je lažan, neistinit. To treba jasno reći”, rekao je Pavasović Visković.

Dodao je kako iz “nekog njemu nejasnog razloga odlučili su svoje prljavo rublje oprati javno”.

“To je ono što je medijima, ali za jednu ozbiljnu državu je to katastrofa”, naglasio je odvjetnik.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.