OGLASILA SE POLICIJA: Šestero osoba zaradilo je prijavu, policajac udaljen iz službe

10.08.2022. 08:35:00

Šibensko-kninska policija provela je kriminalističko istraživanje te je utvrdila kako je u sukobu na cesti između Šibenika i Knina došlo do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe. Nekoliko osoba zadobilo je i ozljede.

“Nakon tog događaja, oko 20,40 sati, otac maloljetne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede.

Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede”, kažu i PU šibensko-kninske.

Policija je utvrdila da su počinjena sljedeća kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske:

– 53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.3.,

– 69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.2.,

– 37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2.,

– 36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda iz čl. 117. st.2.,

te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

“Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

S obzirom da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira što se u to vrijeme nalazio izvan službe”, dodaje policija.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.