Olujni vjetar stvara probleme u prometu: Zatvorene brojne ceste diljem Hrvatske

24.09.2023. 09:52:00

Olujni vjetar koji je zahvatio Hrvatsku uzrokovao je ozbiljne probleme u prometu diljem zemlje. Niz cesta i autocesta zatvoreno je za sav promet, dok su neke otvorene samo za osobna vozila. Osim toga, izvanredne situacije i radovi na nekim dionicama dodatno su otežali situaciju za vozače. Evo pregleda trenutne situacije:

Zatvorene ceste za sav promet:

 1. Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina); kolona između čvorova ZADAR CENTAR i POSEDARJE u smjeru Zagreba zbog obaveznog silaska sa autoceste na naplatnoj postaji Posedarje duga je oko 1,5 km.
 2. Državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).
 3. Paški most (DC106).

Samo za osobna vozila otvoreni su:

 1. Dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar).
 2. Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8).

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na:

 1. Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja (DC8).
 2. Državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99).
 3. Lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107).

Izvanredne situacije:

 1. Pješaci na kolniku na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zagreb Zapad i Zaprešić u smjeru Zaprešića.
 2. Zbog izvlačenja vozila zabrana prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru SLAVONSKI BROD-ZAPAD u smjeru Lipovca, alternativni pravac za izlaz sa autoceste za Slavonski Brod je naplata Slavonski Brod istok.

Napomena o stanju kolnika: Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog mjestimice obilnije kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.

Radovi na autocesti A4 Goričan-Zagreb: Na autocesti A4 Goričan-Zagreb zbog radova na čvoru Varaždin zatvoreni su izlazni krak iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina i ulazni krak iz smjera Varaždina u smjeru Goričana. Obilazak iz smjera Zagreba za Varaždin: čvor Novi Marof (A4)-DC24-Možđenec (DC22)-DC3-Novi Marof-Turčin (DC2)-Varaždin, a iz smjera Varaždina za Goričan: Varaždin-Bartolovec-Šemovec (DC2)-čvor Ludbreg (A4).

Ograničenja na drugim cestama:

 • Na dionici državne ceste DC106 između luke Žigljen i Novalje promet će se tijekom dana povremeno zaustavljati u kratkim vremenskim intervalima zbog snimanja filma.
 • Na državnoj cesti DC8 zbog odrona u mjestu Lokva Rogoznica vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore.

Dionice državnih cesta zatvorene zbog radova: Niz dionica državnih cesta zatvoreno je zbog radova do različitih datuma, stoga vozače molimo da provjere aktualne informacije prije putovanja.

Izvanredni prijevoz:

 • Do 30. rujna izvanredni prijevozi s polaskom u 02:00 na relaciji: luka Gaženica (Zadar) DC424 - A1 čvor Zadar istok - tunel Bristovac- tunel Ledenik-tunel Sveti Rok-čvor Gornja Ploča -DC522– DC1-ŽC5217- vjetropark Bruvno.
 • 29.9.2023. izvanredni prijevoz kretat će se na relaciji: Granični prijelaz Jasenovac preko: D47/0002 Jasenovac - čvor Novska autocesta -A3 (Čvor Novska - Čvor Popovača izlaz) - D36/0003 čvor Popovača - Popovača - Sisačka ul.Popovača - Trg grofova Erdodyja - Ž3124/0003 Popovača - Vidrenjak - Križ - Križ Industrijska ulica - L31180 - L31174 - A3 (Ulaz Čvor Križ - GP Bregana) do mjesta: Granični prijelaz Bregana.

Ova situacija u prometu zahtijeva poseban oprez vozača i redovito praćenje prometnih informacija kako bi se izbjegle nepotrebne poteškoće na putovanju.

Izvor: HAK/PDN/Foto:snimka zaslona/HAK

Izvorni autor: PDN/HAK

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.