OSTAJU U MEĐUGORJU: Sud BiH odlučio da Zdravka Mamića neće izručiti Hrvatskoj

01.10.2021. 15:09:00

Sud BiH odbio je molbu hrvatskog pravosuđa za izručenjem Zdravka Mamića, doznaje Dnevni Avaz iz izvora bliskih ovoj pravosudnoj instituciji.

Odluku su donijeli nakon što je u kolovozu održano ekstradicijsko ročište prema zahtjevu iz Zagreba.

Nova zamolnica institucija Hrvatske, u kojoj se od BiH ponovno tražilo da Mamić bude izručen Hrvatskoj, stigla je početkom srpnja.

Županijski sud u Zagrebu Mamiću je odredio pritvor u sklopu istrage o podmićivanju sudaca u Osijeku. Postupak je pokrenut nakon što je Mamić priznao da je osječkim sucima davao mito kako bi dobio povoljniju presudu.

Braća Zoran i Zdravko Mamić koji je osuđeni u Hrvatskoj, ranije su tražili od suda da kaznu odsluže u BiH. Molbu su uputili i institucijama u BiH. Zdravko se u Međugorju nalazi od 2018. godine, a Zoran je tamo stigao u travnju nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio presudu za izvlačenje novca iz Dinama. Hrvatska je zatražila i izručenje Zorana Mamića, ali i taj je zahtjev odbijen prije nekoliko dana.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno/Dnevni Avaz

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.