Oteti od zaborava 91 heroj Domovinskoga rata - Jozo Lukačević

31.07.2021. 17:28:00

Jozo Lukačić - hrabri pripadnik Specijalne jedinice policije Orao Osijek, vod Našice nekoliko puta se vraćao iz mrtvih! ????????
"Priču o stvaranju samostalne hrvatske države nemoguće je ispričati bez prisjećanja na pripadnike specijalne policije i žrtve koje su dali u stvaranju naše domovine. Jozo Lukačić (19. ožujka 1971.) živi je dokaz patnje hrvatskih policajaca. Njegova je patnja vječna, baš kao i Hrvatska.
(...)Koncem listopada, prije pada Vukovara, zaustavili su se na prvoj crti u Bogdanovcima, gdje je prvi put opazio moć nemilosrdne kazetne bombe, zvane Krmača. Dobili su dojavu da je proboj odgođen. Povukli su se u Vinkovce. Vukovar je pao. Rana je to koja i danas razara dušu.(...)
(...)Pogibelj suboraca puno je utjecala na njega. Pod stresom je i danas. Dobio je PTSP, šećernu bolest, hepatitis, visoki krvni tlak, epilepsiju i psorijazu, koju ima više od 15 godina. Krv mu se pretvara u vodu, a zglobovi okoštavaju. Nepravda ga previše boli. Često je ležao na psihijatriji. Nekoliko puta se jedva vratio iz mrtvih. Tijekom noći se znoji, a da bi usnuo mora popiti tabletu za spavanje. Od vremena do vremena, sanja Domovinski rat, pucnjeve i izvlačenje poginulih prijatelja… Iako mu je Domovinski rat uzeo zdravlje, mir, radost i mladost, želja mu je gledati odrastanje svoje djece. Danas živi u 40 četvornih metara kuće koja nije njegova. Osjeća se prevareno. Često se sjeti Thompsonovoga stiha Jesu li vas prevarili? I boji se da jesu. Ipak, na svaki njegov pad, Bog mu pruži ruku spasa i podigne ga...." - odlomci iz knjige OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA
- Poznajete li našega Jozu Lukačića?
- Jeste li pročitali knjigu OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA?
- Podržavate li ulazak knjige OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA u obveznu lektiru?
- Jesu li vas prevarili? Pjevate li stare pjesme, kao nekad uzdignute glave?
- Podijelite objavu i neka se istina širi poput svjetlosti, dok poput munje udara u inertan sustav koji je zaboravio HRVATSKE HEROJE KOJI SU STVORILI JEDINU NAM DOMOVINU HRVATSKU.
- U komentarima možete odati počast našem Heroju čije srce i danas krvari.
Ako želite pročitati cijelu priču o Jozi, kao i knjigu OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA javite mi se u inbox ove stranice.
U boj! U boj! ✌ I nema predaje!

Izvor: UHB - fb/Foto:Facebook

Izvorni autor: Robert Kljenak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.